Pierogi z mąki żytniej

Oceń ten przepis!

3/5 3 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

3/5 3 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Make przesiać do miski , zrobić dołek, wbić jedno jajko ,wlać oliwę . Wyrabiać ciasto dolewając tyle wody żeby ciasto było elastyczne i gładkie. Ciasto przykryć żeby nie wysychało.
  2. Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Obraną cebulę i boczek pokroić, podsmażyć na oliwie.
  3. Ugotować 3 jajka pokroić, dodać do kaszy. Wlać podsmażony boczek z cebulą, wbić jajko , doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać.
  4. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto. Przyrządem do pierogów wykrawać kółka , nakładać po łyżeczce farszu i sklejać.
  5. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia . Odcedzić , polać tłuszczem i podawać.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?