Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiać do dużej miski, wbić jajko. Dodać śmietanę, olej i sól. Wyrobić dokładnie ciasto (ja używam miksera z widełkami do ciast).
Ser zmielić w maszynce, dodać resztę składników i wymieszać. Śmietanę - w zależności ile potrzebuje ser - czyli około 2-6 łyżek.
Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz i lepić pierogi.
W dużym garnku zagotować wodę z solą i łyżką oleju. Wrzucać porcjami pierogi, gotować na małym ogniu ok. 10 minut.
Po ugotowaniu polać stopionym masłem i posypać cynamonem. Smacznego!
Justyna