Tagliatelle z łososia i pieczarek

Oceń ten przepis!

3/5 3 61 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

3/5 3 61 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.
  2. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
  3. Szalotkę pokrój w drobną kostkę, filet z łososia w cienki paski, a pieczarki umyj i pokrój w plasterki.
  4. Zeszklij na oleju szalotkę, następnie dodaj łososia i pieczarki. Skrop wszystko białym winem.
  5. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w mniejsze kawałki plastry łososia wędzonego, dopraw solą i pieprzem.
  6. Wlej przygotowany wcześniej sos, pomieszaj i zdejmij z ognia.
  7. Makaron ugotuj na półtwardo wrzącej, lekko osolonej wodzie.
  8. Tuż przed podaniem do sosu serowo-łososiowego dodaj pokrojony koperek i ugotowany makaron.
  9. Makaron z sosem przełóż na talerz i posyp startym serem.

Opis przepisu:

Wykwintne tagliatelle z łososia i pieczarek to danie wymarzone dla miłośników łososia smażonego i wędzonego. Obie ryby przygotowujemy na patelni z białym wytrawnym winem, szalotką i pieczarkami, a następnie mieszamy z pysznym Sosem serowo-pieczarkowym Italia, z dodatkiem słodkiej śmietanki. Mieszamy z ugotowanymi al dente wstążkami, obficie posypujemy koperkiem i tartym parmezanem. Podajemy z ósemką cytryny, udekorowane gałązką koperku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?