Krewetki w cieście

Oceń ten przepis!

5/5 5 51 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 51 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Krewetki myjemy i obieramy (poza ogonem). Pozostałe składniki dokładnie razem mieszamy.
  2. W tak przygotowanym cieście maczamy krewetki. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zarumienią (około 5 minut).
  3. Można podawać z sosem czosnkowym. Smacznego :)

Opis przepisu:

Krewetki w cieście to idealny pomysł na przekąskę, zwłaszcza kiedy poczujesz ochotę na owoce morza. Ich przyrządzenie jest niezwykle proste – krewetki maczamy w cieście, a następnie smażymy na rumiano. Tak przyrządzone krewetki smakują doskonale szczególnie dzięki pysznemu ciastu, które przygotowujemy z mąki, mleka, jajek i charakternych przypraw – papryki słodkiej i ostrej oraz chilli. Brzmi pysznie, prawda?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?