Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jambalaya

3
65 min
Łatwy

Składniki

-
3 3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

150 g
Ryż biały krótkoziarnisty
0.5 
Filet z kurczaka
15 
Krewetki tygrysie
2 
Młoda marchewka
1 
Papryka czerwona
0.5 puszka
Kukurydza
1 puszka
Pomidory z puszki krojone
1 
Cebula dymka
1 
Czerwona cebula
3 ząbków
Czosnek
1 trochę
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
4 łyżek
Olej
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Chili

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
71.08 g
Białko
32.56 g
Tłuszcze
21.52 g
Wartość energetyczna
593.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
5 min
Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
15 min
Ugotuj ryż.
Krok 3
10 min
Krewetki rozmroź i usuń pancerzyki.
Krok 4
5 min
Pokrój kurczaka w kostkę.
Krok 5
10 min
Przysmaż lekko cebulkę, a potem wrzuć warzywa i lekko je podduś.
Krok 6
10 min
Osobno przysmaż kurczaka i krewetki (krewetki najlepiej na maśle).
Krok 7
5 min
Wrzuć tak przygotowanego kurczaka i krewetki do warzyw i gotuj na małym ogniu.
Krok 8
5 min
Wrzuć ryż i zamieszaj. Dopraw wszystko solą, pieprzem i chili wedle uznania. Posyp posiekaną pietruszką.
Jambalaya

Krok 1 z 8

Warzywa obierz i pokrój w kostkę.

Jambalaya

Krok 2 z 8

Ugotuj ryż.

Jambalaya

Krok 3 z 8

Krewetki rozmroź i usuń pancerzyki.

Jambalaya

Krok 4 z 8

Pokrój kurczaka w kostkę.

Jambalaya

Krok 5 z 8

Przysmaż lekko cebulkę, a potem wrzuć warzywa i lekko je podduś.

Jambalaya

Krok 6 z 8

Osobno przysmaż kurczaka i krewetki (krewetki najlepiej na maśle).

Jambalaya

Krok 7 z 8

Wrzuć tak przygotowanego kurczaka i krewetki do warzyw i gotuj na małym ogniu.

Jambalaya

Krok 8 z 8

Wrzuć ryż i zamieszaj. Dopraw wszystko solą, pieprzem i chili wedle uznania. Posyp posiekaną pietruszką.

Jeżeli jesteś fanem szybkich, jednogarnkowych potraw, których podstawę stanowią papryka, cebula i mięso, to Jambalaya jest tym, czego szukasz. Proste i szybkie w wykonaniu danie, nie tylko zaoszczędzi Twój czas spędzony w kuchni, ale także przypadnie do gustu największym krytykom kulinarnym. Mięso i warzywa czynią potrawę pełnowartościowym daniem na każdą okazję.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika