Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krewetki sparz i obierz.
Obierz i drobno posiekaj czosnek.
Miód, olej, sok z cytryny, ostrą paprykę i czosnek wymieszaj.
Dodaj do mieszaniny oczyszczone krewetki i marynuj je przez 30 minut.
Obierz mango.
Wzdłuż owocu obieraczką do warzyw strugaj miąższ o szerokości ok. 2 cm.
Mix sałat wyłóż do miski.
Na sałatach układaj zwinięte w rulon mango, odsączone z marynaty krewetki i kiełki słonecznika.
Majonez połącz z jogurtem i ketchupem.
Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni.
Sałatkę podawaj polaną dekoracyjnie sosem majonezowym i posypaną słonecznikiem.