1

2

Przepisy

Kolorowa sałatka

4/5 4 14 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

125 calories kalorie: 125 kcal / porcja

Nic tak dobrze nie wpływa na nasz nastrój jak smaczne i estetycznie wyglądające dania. Idealną propozycja na poprawienie humoru będą wszelkiego rodzaju kolorowe sałatki. Polecamy spróbować prostego połączenia – zielonej kapusty pekińskiej i ogórka z papryka czerwoną i odrobiną kukurydzy konserwową. Całość dopełnią oczywiście zioła z dodatkiem oliwy w oliwek lub Majonezu Omega 3:6 WINIARY? Brzmi smacznie?

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę drobno pokrój.
  2. Ogórka przekrój na połowę, usuń nasiona i pokrój w plasterki.
  3. Paprykę pokrój w cienkie paseczki.
  4. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  5. Wymieszaj wszystkie składniki z Majonezem.
  6. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: