Sałatka z kuskusu i warzyw
33min
Łatwy
1
kostka
3
łyżek
1
szklanka
Kasza kuskus
1
puszka
Kukurydza Konserwowa
1
Ogórek sałatkowy
1
Papryka czerwona
1
Papryka zielona
1
Cebula
1
ząbek
3
łyżek
Pietruszka
0.5
Cytryna
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Pomidory
.
Wartości odżywcze
Białko
5.53 g
Węglowodany
31.94 g
Tłuszcze
10.89 g
Wartość energetyczna
248.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
33 min
Krok 1
15 min
W szklance gorącej wody rozpuść kostkę bulionową. Przygotowanym bulionem zalej kaszę kuskus, pozostaw do spęcznienia i ostudź.
Krok 2
10 min
Kukurydzę odsącz z zalewy. Ogórka przekrój na połowę, usuń nasiona i pokrój w półplasterki. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz i także pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z połowy cytryny.
Krok 4
3 min
Przed podaniem wymieszaj z Majonezem. Możesz podać w wydrążonych ogórkach.
„Łódeczki” z cukinii wypełnione sałatką z kuskusu i warzyw z pewnością podbiją serca wszystkich, uwielbiających kolorowe potrawy właśnie na bazie warzyw. Efektowne łódeczki uzyskasz po odpowiednim przekrojeniu cukinii i wydrążeniu jej środka. Sałatka ta jest bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna zarazem. Potrzebujesz do niej kaszy kuskus gotowanej w Bulionie warzywnym WINIARY i mieszanki warzyw, połączonych odrobiną Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sałatka z kuskusu i warzyw będzie idealna jako przystawka na przyjęcia i z pewnością zrobi wrażenie na Twoich gościach.
Komentarze 0