Kotlety z cukinii

Oceń ten przepis!

4/5 4 36 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 36 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż na sito, oprósz solą, delikatnie odsącz.
  2. Cebulę posiekaj. Połącz wszystkie składniki z jajkami i otrębami, dopraw solą i pieprzem.
  3. Formuj małe kotleciki w bułce tartej. Smaż na oleju na rumiano z obu stron.
  4. Podawaj z Sosem włoskim.

Opis przepisu:

Delikatna cukinia wspaniale łączy się z wyrazistym smakiem i aromatem pomidorów. Dlatego smakowite kotlety z cukinii z dodatkiem siekanej natki, otrębów i cebuli doskonale skomponują się z Ketchupem Ostrym Chilli WINIARY. Kotlety z cukinii to idealny pomysł na bezmięsny obiad!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Karolina
    Kotleciki wyszły przepyszne! Bardzo dziękuję za ten przepis, był najprostszy spośród tych, które znalazłam, a wszystkie potrzebne składniki mialam w domu. Ja użyłam więcej otrębów, bo moja cukinia była z zamrażarki i nie byłam w stanie pozbyć się całej wody. Dodałam też nieco bułki tartej, a także szczyptę papryki słodkiej i ostrej. Łatwy, szybki przepis, polecam!

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?