1

2

Przepisy

Łosoś smażony

4/5 4 39 5 1

przygotowanie: 35 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

348 calories kalorie: 348 kcal / porcja

Łosoś smażony to niezwykle smakowita potrawa, która w towarzystwie ziemniaków i sosu koperkowego ze śmietaną do ryby WINIARY stanie się absolutnym hitem na Twoim stole! Sprawdź nasz przepis na smażonego łososia i ciesz się jego niesamowitym smakiem!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia pokrój na cztery porcje, skrop sokiem z cytryny i olejem. Oprósz solą, pieprzem i koperkiem.
  2. Wstaw na godzinę do lodówki.
  3. Następnie rybę smaż razem z marynatą na rozgrzanej patelni przez 8-10 minut.
  4. Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.
  5. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  6. Usmażonego łososia polej sosem. Podawaj z ziemniakami i surówką z ogórka z koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: