1

2

Przepisy

Łosoś smażony

4/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 348 kcal / porcja

Podano do stołu! Danie główne na dziś, to łosoś serwowany z ziemniakami, a do tego Sos koperkowy ze śmietaną do ryby WINIARY i surówka z zielonego ogórka... Naprawdę jest się czym zachwycać!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia pokrój na cztery porcje, skrop sokiem z cytryny i olejem.
  2. Oprósz solą, pieprzem i koperkiem.
  3. Wstaw na godzinę do lodówki.
  4. Następnie rybę smaż razem z marynatą na rozgrzanej patelni przez 8-10 minut.
  5. Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.
  6. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  7. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  8. Usmażonego łososia polej sosem.
  9. Podawaj z ziemniakami i surówką z ogórka z koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: