Łosoś smażony

4/5 4 44 5 1
4/5 4 44 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia pokrój na cztery porcje, skrop sokiem z cytryny i olejem. Oprósz solą, pieprzem i koperkiem.
  2. Wstaw na godzinę do lodówki.
  3. Następnie rybę smaż razem z marynatą na rozgrzanej patelni przez 8-10 minut.
  4. Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.
  5. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  6. Usmażonego łososia polej sosem. Podawaj z ziemniakami i surówką z ogórka z koperkiem.

Opis przepisu:

Łosoś smażony to niezwykle smakowita potrawa, która w towarzystwie ziemniaków i sosu koperkowego ze śmietaną do ryby WINIARY stanie się absolutnym hitem na Twoim stole! Sprawdź nasz przepis na smażonego łososia i ciesz się jego niesamowitym smakiem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?