Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łosoś pod pierzynką

0
230 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY
1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
100 ml
Śmietana 12%
400 g
Filet z łososia
1 trochę
Sok z cytryny
2 łyżek
Koperek
1 trochę
Sól
4 plastrów
Chleb tostowy
1 łyżka
Musztarda
2 
Białko
1 łyżka
Olej
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
27.03 g
Wartość energetyczna
273.94 kcal
Tłuszcze
11.81 g
Węglowodany
13.87 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

230 min
Krok 1
5 min
Łososia przekrój na 4 porcje, skrop sokiem z cytryny i Przyprawą MAGGI, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
180 min
Posyp koperkiem i pozostaw na 2-3 godziny w lodówce.
Krok 3
3 min
Pokrusz chleb i połącz go z musztardą.
Krok 4
5 min
Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z chlebem.
Krok 5
5 min
Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, ułóż w nim ryby skórą do góry, na każdej połóż porcję chleba i rozsmaruj.
Krok 6
20 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz bez przykrycia 20 minut.
Krok 7
5 min
Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody i 100 ml śmietany.
Krok 8
3 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 9
3 min
Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 10
1 min
Upieczonego łososia podawaj z sosem.
Łosoś pod pierzynką

Krok 1 z 10

Łososia przekrój na 4 porcje, skrop sokiem z cytryny i Przyprawą MAGGI, oprósz solą i pieprzem.

Łosoś pod pierzynką

Krok 2 z 10

Posyp koperkiem i pozostaw na 2-3 godziny w lodówce.

Łosoś pod pierzynką

Krok 3 z 10

Pokrusz chleb i połącz go z musztardą.

Łosoś pod pierzynką

Krok 4 z 10

Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z chlebem.

Łosoś pod pierzynką

Krok 5 z 10

Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, ułóż w nim ryby skórą do góry, na każdej połóż porcję chleba i rozsmaruj.

Łosoś pod pierzynką

Krok 6 z 10

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz bez przykrycia 20 minut.

Łosoś pod pierzynką

Krok 7 z 10

Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody i 100 ml śmietany.

Łosoś pod pierzynką

Krok 8 z 10

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Łosoś pod pierzynką

Krok 9 z 10

Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Łosoś pod pierzynką

Krok 10 z 10

Upieczonego łososia podawaj z sosem.

Nasze pomysły nie mają sobie równych! Dziś serwujemy łososia pod pierzynką z chleba tostowego oraz Sos koperkowy ze śmietaną do ryby WINIARY. Twój dom spowije aromat, któremu nikt się nie oprze!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika