Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Łosoś pod pierzynką
Dodaj do CookBook

Łosoś pod pierzynką

(0)
3 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest edytakkk
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
100  ml
Śmietana 12%
400  g
Filet z łososia
trochę
Sok z cytryny
2  łyżek
Koperek
trochę
Sól
4  plastrów
Chleb tostowy
1  łyżka
Musztarda
2 
Białko
1  łyżka
Olej
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.9 g
Wartość energetyczna
273.9 kcal
Tłuszcze
11.8 g
Białko
27 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nasze pomysły nie mają sobie równych! Dziś serwujemy łososia pod pierzynką z chleba tostowego oraz Sos koperkowy ze śmietaną do ryby WINIARY. Twój dom spowije aromat, któremu nikt się nie oprze!

Przygotowanie

230 min
  • Krok 1

    5 min
    Łososia przekrój na 4 porcje, skrop sokiem z cytryny i Przyprawą MAGGI, oprósz solą i pieprzem.
  • Krok 2

    180 min
    Posyp koperkiem i pozostaw na 2-3 godziny w lodówce.
  • Krok 3

    3 min
    Pokrusz chleb i połącz go z musztardą.
  • Krok 4

    5 min
    Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z chlebem.
  • Krok 5

    5 min
    Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, ułóż w nim ryby skórą do góry, na każdej połóż porcję chleba i rozsmaruj.
  • Krok 6

    20 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz bez przykrycia 20 minut.
  • Krok 7

    5 min
    Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody i 100 ml śmietany.
  • Krok 8

    3 min
    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  • Krok 9

    3 min
    Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  • Krok 10

    1 min
    Upieczonego łososia podawaj z sosem.
Łosoś pod pierzynką

Krok 1 z 10

Łososia przekrój na 4 porcje, skrop sokiem z cytryny i Przyprawą MAGGI, oprósz solą i pieprzem.

Łosoś pod pierzynką

Krok 2 z 10

Posyp koperkiem i pozostaw na 2-3 godziny w lodówce.

Łosoś pod pierzynką

Krok 3 z 10

Pokrusz chleb i połącz go z musztardą.

Łosoś pod pierzynką

Krok 4 z 10

Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z chlebem.

Łosoś pod pierzynką

Krok 5 z 10

Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, ułóż w nim ryby skórą do góry, na każdej połóż porcję chleba i rozsmaruj.

Łosoś pod pierzynką

Krok 6 z 10

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz bez przykrycia 20 minut.

Łosoś pod pierzynką

Krok 7 z 10

Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody i 100 ml śmietany.

Łosoś pod pierzynką

Krok 8 z 10

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Łosoś pod pierzynką

Krok 9 z 10

Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Łosoś pod pierzynką

Krok 10 z 10

Upieczonego łososia podawaj z sosem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa rybna z łososia

    Zupa rybna z łososia

    40 min Łatwy
  • Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    37 min Łatwy
  • Kartoflanka z łososiem

    Kartoflanka z łososiem

    44 min Łatwy
  • Zupa cytrynowa z wędzonym łososiem

    Zupa cytrynowa z wędzonym łososiem

    1 godz 6 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu