Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łososia przekrój na 4 porcje, skrop sokiem z cytryny i Przyprawą MAGGI, oprósz solą i pieprzem.
Posyp koperkiem i pozostaw na 2-3 godziny w lodówce.
Pokrusz chleb i połącz go z musztardą.
Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z chlebem.
Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, ułóż w nim ryby skórą do góry, na każdej połóż porcję chleba i rozsmaruj.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz bez przykrycia 20 minut.
Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody i 100 ml śmietany.
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Upieczonego łososia podawaj z sosem.