Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Żurek z wędzoną rybą

(0)
30min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  łyżek
Chrzan tarty
2  łyżek
Śmietana 12%
200  g
Łosoś wędzony
trochę
Koperek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.07 g
Węglowodany
2.03 g
Tłuszcze
3.51 g
Wartość energetyczna
114.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
25 min
Do 750 ml wody dodaj Żurek Nasza Specjalność Winiary. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Dodaj chrzan i gotuj całość na małym ogniu przez 5 min, często mieszając.
Krok 2
5 min
Zupę podawaj z kawałkami łososia i posypaną koperkiem.
Żurek z wędzoną rybą

Krok 1 z 2

Do 750 ml wody dodaj Żurek Nasza Specjalność Winiary. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Dodaj chrzan i gotuj całość na małym ogniu przez 5 min, często mieszając.

Żurek z wędzoną rybą

Krok 2 z 2

Zupę podawaj z kawałkami łososia i posypaną koperkiem.

Szukasz pomysłów na oryginalną zupę o zaskakującym smaku? Sprawdź nasz przepis na żurek z wędzoną rybą. Przekonaj się, jak łatwo jest urozmaić tradycyjne danie za pomocą jednego składnika. Plastry wędzonego łososia sprawią, że na nowo odkryjesz doskonale znany ci smak. Przygotuj Żurek Nasza Specjalność WINIARY, dodaj chrzan, a otrzymasz lekko pikantną nutę, która rozgrzeje cię w chłodniejsze dni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha