Żurek z wędzoną rybą

(0)
30min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  łyżek
Chrzan tarty
2  łyżek
Śmietana 12%
200  g
Łosoś wędzony
trochę
Koperek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.07 g
Węglowodany
2.03 g
Tłuszcze
3.51 g
Wartość energetyczna
114.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szukasz pomysłów na oryginalną zupę o zaskakującym smaku? Sprawdź nasz przepis na żurek z wędzoną rybą. Przekonaj się, jak łatwo jest urozmaić tradycyjne danie za pomocą jednego składnika. Plastry wędzonego łososia sprawią, że na nowo odkryjesz doskonale znany ci smak. Przygotuj Żurek Nasza Specjalność WINIARY, dodaj chrzan, a otrzymasz lekko pikantną nutę, która rozgrzeje cię w chłodniejsze dni.
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
25 min
Do 750 ml wody dodaj Żurek Nasza Specjalność Winiary. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Dodaj chrzan i gotuj całość na małym ogniu przez 5 min, często mieszając.
Krok 2
5 min
Zupę podawaj z kawałkami łososia i posypaną koperkiem.
Żurek z wędzoną rybą

Krok 1 z 2

Do 750 ml wody dodaj Żurek Nasza Specjalność Winiary. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Dodaj chrzan i gotuj całość na małym ogniu przez 5 min, często mieszając.

Żurek z wędzoną rybą

Krok 2 z 2

Zupę podawaj z kawałkami łososia i posypaną koperkiem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika