Żurek z wędzoną rybą
30min
Łatwy
1 opakowanie
2 łyżek
Chrzan tarty
2 łyżek
Śmietana 12%
200 g
Łosoś wędzony
1 trochę
Koperek
.
Wartości odżywcze
Białko
11.07 g
Węglowodany
2.03 g
Tłuszcze
3.51 g
Wartość energetyczna
114.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
25 min
Do 750 ml wody dodaj Żurek Nasza Specjalność Winiary. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Dodaj chrzan i gotuj całość na małym ogniu przez 5 min, często mieszając.
Krok 2
5 min
Zupę podawaj z kawałkami łososia i posypaną koperkiem.
Szukasz pomysłów na oryginalną zupę o zaskakującym smaku? Sprawdź nasz przepis na żurek z wędzoną rybą. Przekonaj się, jak łatwo jest urozmaić tradycyjne danie za pomocą jednego składnika. Plastry wędzonego łososia sprawią, że na nowo odkryjesz doskonale znany ci smak. Przygotuj Żurek Nasza Specjalność WINIARY, dodaj chrzan, a otrzymasz lekko pikantną nutę, która rozgrzeje cię w chłodniejsze dni.
Komentarze 0