Zupa ogórkowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 21 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 26 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 21 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki bulionowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
  2. Warzywa obierz i pokrój w cienkie plasterki.
  3. Ogórki pokrój w ten sam sposób.
  4. Warzywa dodaj do bulionu i gotuj przez 15 minut.
  5. Dodaj ogórki, surowy makaron i gotuj kolejne 10-15 minut.
  6. Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do zupy i zagotuj.
  7. Przed podaniem posyp koperkiem.

Opis przepisu:

Dziś na obiad pachnąca, domowa zupa ogórkowa na Bulionie na żeberkach WINIARY. Z warzywami i makaronem kolanka, doprawiona tradycyjnie śmietaną i siekanym koperkiem. Jeśli szukasz klasycznego przepisu na zupę ogórkową, to ten sprawdzi się przy każdej okazji!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?