Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa aromatyczna curry

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 płaskich łyżek
Śmietana 36%
200 g
Pierś Z Kurczaka
1 Płaska łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 Płaska łyżka
Koperek
1 Płaska łyżka
Masło
2 łyżeczek
Curry
2 płaskich łyżek
Zielony groszek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
0 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
10 min
Filet z kurczaka umyj i pokrój w kostkę podsmaż na maśle i dodaj do zupy.
Krok 3
0 min
Gotuj około 10 minut.
Krok 4
5 min
Dodaj groszek konserwowy, ryż i curry.
Krok 5
3 min
Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do zupy i zagotuj.
Krok 6
2 min
Posiekaj koperek i posyp nim porcje zupy w talerzach.
Zupa aromatyczna curry

Krok 1 z 6

Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.

Zupa aromatyczna curry

Krok 2 z 6

Filet z kurczaka umyj i pokrój w kostkę podsmaż na maśle i dodaj do zupy.

Zupa aromatyczna curry

Krok 3 z 6

Gotuj około 10 minut.

Zupa aromatyczna curry

Krok 4 z 6

Dodaj groszek konserwowy, ryż i curry.

Zupa aromatyczna curry

Krok 5 z 6

Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do zupy i zagotuj.

Zupa aromatyczna curry

Krok 6 z 6

Posiekaj koperek i posyp nim porcje zupy w talerzach.

Coś dla miłośników kuchni z akcentem Orientu – zielono-złota zupa aromatyczna curry, z ryżem i groszkiem. Smakuje wybornie, ugotowana na esencjonalnym Rosole drobiowym WINIARY, z dodatkiem śmietanki, posypana świeżym, pachnącym koperkiem. Możemy ugotować ją w wersji łagodnej lub ostrej, w zależności od wybranej mieszanki curry. Zupę można udekorować plasterkami limonki lub... niewielkim kwiatem kopru.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika