Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa aromatyczna curry

(2)
45min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  łyżek
Śmietana 30%
200  g
Filet z kurczaka
1  łyżka
Mąka
1  łyżka
Koperek posiekany
1  łyżka
Masło
0.5  szklanka
Ryż ugotowany
2  łyżeczek
Curry
2  łyżek
Zielony groszek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
12.91 g
Węglowodany
15.74 g
Tłuszcze
7.49 g
Wartość energetyczna
183.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
15 min
Filet z kurczaka umyj i pokrój w kostkę podsmaż na maśle i dodaj do zupy.
Krok 3
10 min
Gotuj około 10 minut.
Krok 4
5 min
Dodaj groszek konserwowy, ryż i curry.
Krok 5
3 min
Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do zupy i zagotuj.
Krok 6
2 min
Posiekaj koperek i posyp nim porcje zupy w talerzach.
Zupa aromatyczna curry

Krok 1 z 6

Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.

Zupa aromatyczna curry

Krok 2 z 6

Filet z kurczaka umyj i pokrój w kostkę podsmaż na maśle i dodaj do zupy.

Zupa aromatyczna curry

Krok 3 z 6

Gotuj około 10 minut.

Zupa aromatyczna curry

Krok 4 z 6

Dodaj groszek konserwowy, ryż i curry.

Zupa aromatyczna curry

Krok 5 z 6

Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do zupy i zagotuj.

Zupa aromatyczna curry

Krok 6 z 6

Posiekaj koperek i posyp nim porcje zupy w talerzach.

Coś dla miłośników kuchni z akcentem Orientu – zielono-złota zupa aromatyczna curry, z ryżem i groszkiem. Smakuje wybornie, ugotowana na esencjonalnym Rosole drobiowym WINIARY, z dodatkiem śmietanki, posypana świeżym, pachnącym koperkiem. Możemy ugotować ją w wersji łagodnej lub ostrej, w zależności od wybranej mieszanki curry. Zupę można udekorować plasterkami limonki lub... niewielkim kwiatem kopru.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 02/25/2021 - 22:46 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 02/25/2021 - 22:46 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha