Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Coś dla miłośników kuchni z akcentem Orientu – zielono-złota zupa aromatyczna curry, z ryżem i groszkiem. Smakuje wybornie, ugotowana na esencjonalnym Rosole drobiowym WINIARY, z dodatkiem śmietanki, posypana świeżym, pachnącym koperkiem. Możemy ugotować ją w wersji łagodnej lub ostrej, w zależności od wybranej mieszanki curry. Zupę można udekorować plasterkami limonki lub... niewielkim kwiatem kopru.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
15 min
Filet z kurczaka umyj i pokrój w kostkę podsmaż na maśle i dodaj do zupy.
Krok 3
10 min
Gotuj około 10 minut.
Krok 4
5 min
Dodaj groszek konserwowy, ryż i curry.
Krok 5
3 min
Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do zupy i zagotuj.
Krok 6
2 min
Posiekaj koperek i posyp nim porcje zupy w talerzach.
Krok 1
z
6
Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
z
6
Filet z kurczaka umyj i pokrój w kostkę podsmaż na maśle i dodaj do zupy.
Krok 3
z
6
Gotuj około 10 minut.
Krok 4
z
6
Dodaj groszek konserwowy, ryż i curry.
Krok 5
z
6
Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do zupy i zagotuj.
Krok 6
z
6
Posiekaj koperek i posyp nim porcje zupy w talerzach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0