Deser ryżowy z owocami

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 15 min.

  • Porcje 6

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretki wsyp do 0,5 l wrzącej wody, dokładnie rozpuść.
  2. Ryż zalej 1 szkl. wrzącej wody i gotuj przez 10 minut, następnie dodaj wrzące mleko.
  3. Gotuj ryż do wchłonięcia płynu, następnie dodaj rodzynki. Ostudź.
  4. Brzoskwinie (4 połówki) pokrój w kostkę.
  5. Ryż połącz z Galaretką i brzoskwiniami.
  6. Wyłóż masę ryżową do formy z kominkiem.
  7. Pozostaw w lodówce do ostudzenia (ok. 1 godzinę).
  8. Podawaj z dowolnym sosem owocowym lub śmietaną.

Opis przepisu:

Zamiast tortu na podwieczorek lub słodkie przyjęcie w upalne popołudnie - deser ryżowy z owocami. Dzięki brzoskwiniowej Galaretce ugotowany na mleku ryż z rodzynkami i brzoskwiniami z puszki zamienia się w efektowne, smakowite danie, które pięknie wygląda polane sosem owocowym i udekorowane bitą śmietaną. Deser ryżowy pysznie smakuje także przyrządzony w wersji ze świeżymi jagodami i Galaretką wiśniową.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?