Risotto z zielonym groszkiem
50min
Łatwy
2 kostek
1
Cebula
2
Pierś Z Kurczaka
3
Oliwa z oliwek
2 szklanek
Otręby ryżowe
250 g
Zielony groszek
1 Płaska łyżka
Masło
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Rozpuść Rosół drobiowy WINIARY w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
5 min
Obierz cebulę i posiekaj drobno.
Krok 3
5 min
Pokrój filety w kostkę.
Krok 4
0 min
Na oleju zeszklij cebulę, a następnie dodaj mięso. Smaż do odparowania płynu.
Krok 5
0 min
Wsyp ryż i smaż do zeszklenia. Następnie podlewaj stopniowo ryż wcześniej przygotowanym Rosołem. Duś do czasu, aż ryż będzie miękki, ale nierozgotowany.
Krok 6
5 min
Dodaj groszek, duś jeszcze z przez chwilę. Na koniec dodaj masło i wymieszaj risotto.
Krok 7
1 min
Podawaj udekorowane listkami bazylii.
Risotto z zielonym groszkiem to sposób na łatwy, pożywny obiad - ryż i kawałki kurczaka stają się niezwykle aromatyczne, a to dzięki temu, że dusimy je z dodatkiem cebulki i zielonego groszku w Rosole Drobiowym WINIARY. Tak przyrządzone risotto wprost rozpływa się w ustach. Aby risotto z zielonym groszkiem zyskało na dekoracyjności, podawaj je ze świeżymi listkami bazylii i plasterkami rzodkiewki.
Komentarze 0