Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Risotto z pęczaku
Dodaj do CookBook

Risotto z pęczaku

(0)
27 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest iziona
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Bulion warzywny
1 
Czerwona cebula
0.5 
Papryka czerwona
1  łyżeczka
Masło
2  ząbków
Czosnek
1.5  szklanek
Pęczak
0.5  szklanka
Pietruszka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
38.4 g
Wartość energetyczna
211 kcal
Tłuszcze
3.8 g
Białko
6.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Risotto inaczej – przygotowane na bazie pęczaku. Podsmażany z dodatkiem Bulionu warzywnego WINIARY, świetnie wchłonie wszystkie smaki i aromaty. Kaszę wymieszajmy z cebulką, czosnkiem i papryką, dzięki czemu zyskamy niepowtarzalne połączenie i wyjątkowe doznania. Podawać możemy od razu po przygotowaniu. Smacznego!

Przygotowanie

27 min
  • Krok 1

    15 min
    Paprykę upiec w piekarniku, zdjąć skórkę i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle, dodać pęczak i podlać niewielka ilością bulionu.
  • Krok 2

    7 min
    Przygotować 1l bulionu. Bulion dolewać porcjami, następną dolać dopiero jak wcześniejsza cała się wchłonie (bulion może nam zostać).
  • Krok 3

    5 min
    Kiedy pęczak jest miękki, ale jednocześnie troszkę chrupiący, dodać paprykę, pietruszkę i posiekany drobniutko czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Risotto z pęczaku

Krok 1 z 3

Paprykę upiec w piekarniku, zdjąć skórkę i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle, dodać pęczak i podlać niewielka ilością bulionu.

Risotto z pęczaku

Krok 2 z 3

Przygotować 1l bulionu. Bulion dolewać porcjami, następną dolać dopiero jak wcześniejsza cała się wchłonie (bulion może nam zostać).

Risotto z pęczaku

Krok 3 z 3

Kiedy pęczak jest miękki, ale jednocześnie troszkę chrupiący, dodać paprykę, pietruszkę i posiekany drobniutko czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Klasyczne risotto z kurczakiem i warzywami

    Klasyczne risotto z kurczakiem i warzywami

    30 min Łatwy
  • Risotto z kurczakiem

    Risotto z kurczakiem

    42 min Łatwy
  • Risotto z zielonym groszkiem

    Risotto z zielonym groszkiem

    50 min Łatwy
  • Risotto z kukurydzą, groszkiem i kurczakiem

    Risotto z kukurydzą, groszkiem i kurczakiem

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu