Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Risotto z pęczaku

0
27 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Czerwona cebula
0.5 
Papryka czerwona
1 łyżeczka
Masło
2 ząbków
Czosnek
1.5 szklanek
Pęczak
0.5 szklanka
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
38.41 g
Białko
6.79 g
Wartość energetyczna
210.99 kcal
Tłuszcze
3.81 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

27 min
Krok 1
15 min
Paprykę upiec w piekarniku, zdjąć skórkę i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle, dodać pęczak i podlać niewielka ilością bulionu.
Krok 2
7 min
Przygotować 1l bulionu. Bulion dolewać porcjami, następną dolać dopiero jak wcześniejsza cała się wchłonie (bulion może nam zostać).
Krok 3
5 min
Kiedy pęczak jest miękki, ale jednocześnie troszkę chrupiący, dodać paprykę, pietruszkę i posiekany drobniutko czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Risotto z pęczaku

Krok 1 z 3

Paprykę upiec w piekarniku, zdjąć skórkę i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle, dodać pęczak i podlać niewielka ilością bulionu.

Risotto z pęczaku

Krok 2 z 3

Przygotować 1l bulionu. Bulion dolewać porcjami, następną dolać dopiero jak wcześniejsza cała się wchłonie (bulion może nam zostać).

Risotto z pęczaku

Krok 3 z 3

Kiedy pęczak jest miękki, ale jednocześnie troszkę chrupiący, dodać paprykę, pietruszkę i posiekany drobniutko czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Risotto inaczej – przygotowane na bazie pęczaku. Podsmażany z dodatkiem Bulionu warzywnego WINIARY, świetnie wchłonie wszystkie smaki i aromaty. Kaszę wymieszajmy z cebulką, czosnkiem i papryką, dzięki czemu zyskamy niepowtarzalne połączenie i wyjątkowe doznania. Podawać możemy od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika