Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Risotto z papryką i kiełbasą

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
10 dag
Ryż arborio
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
1 
Cebula biała
20 dag
Kiełbasa podwawelska
1 trochę
Olej
0.25 pęczek
Szczypiorek
1 łyżka
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
21.43 g
Wartość energetyczna
385.56 kcal
Węglowodany
37.02 g
Białko
3.92 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
7 min
Na patelnię wkładamy masło, dodajemy ryż i przesmażamy, aż ryż będzie perłowy.
Krok 2
15 min
Wówczas zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy sól i gotujemy ryż do odparowania całkowitego wody.
Krok 3
8 min
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Papryki myjemy i oczyszczamy z nasion i kroimy w paski bądź kostkę.
Krok 4
5 min
Na patelni podsmażamy na oleju cebulę z kiełbasą, dodając ziarenka.
Krok 5
2 min
Dodajemy paprykę - przesmażamy.
Krok 6
5 min
Kiedy ryż mamy ugotowany, dodajemy do niego kiełbaskę z cebulą oraz papryką. Całość mieszamy.
Krok 7
2 min
Dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy solą, maggi i pieprzem.
Krok 8
1 min
Dane gotowe do podania - smacznego!
Risotto z papryką i kiełbasą

Krok 1 z 8

Na patelnię wkładamy masło, dodajemy ryż i przesmażamy, aż ryż będzie perłowy.

Risotto z papryką i kiełbasą

Krok 2 z 8

Wówczas zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy sól i gotujemy ryż do odparowania całkowitego wody.

Risotto z papryką i kiełbasą

Krok 3 z 8

Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Papryki myjemy i oczyszczamy z nasion i kroimy w paski bądź kostkę.

Risotto z papryką i kiełbasą

Krok 4 z 8

Na patelni podsmażamy na oleju cebulę z kiełbasą, dodając ziarenka.

Risotto z papryką i kiełbasą

Krok 5 z 8

Dodajemy paprykę - przesmażamy.

Risotto z papryką i kiełbasą

Krok 6 z 8

Kiedy ryż mamy ugotowany, dodajemy do niego kiełbaskę z cebulą oraz papryką. Całość mieszamy.

Risotto z papryką i kiełbasą

Krok 7 z 8

Dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy solą, maggi i pieprzem.

Risotto z papryką i kiełbasą

Krok 8 z 8

Dane gotowe do podania - smacznego!

Risotto z papryką i kiełbasą to genialna i uniwersalna potrawa. Może pełnić rolę obiadu, kolacji, a nawet przystawki. Przygotowanie nie jest czasochłonne ani trudne, dzięki czemu z tym daniem poradzą sobie nawet mniej wprawieni kucharze. Dodanie przyprawy maggi WINIARY pod koniec pomoże nam osiągnąć maksymalne wrażenia smakowe. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika