1

2

Przepisy

Śledzie pod pierzynką

4/5 4 17 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

350 calories kalorie: 350 kcal / porcja

Gotowe w kwadrans pyszne śledzie pod pierzynką - gęstą, śmietanowo-musztardową, posypane siekanym jajkiem. Choć kojarzą się raczej wiosennie, są dobre na każdą okazję i na każdą porę roku. Ładnie wyglądają udekorowane gałązkami pietruszki i cząstkami limonki lub cytryny.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety śledziowe umyj, zalej zimną wodą, pozostaw na 1 godzinę, odsącz, podziel na mniejsze cząstki, rozłóż na półmisku.
  2. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, połącz z musztardą i olejem, rozłóż na filetach.
  3. Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. Majonez wymieszaj ze śmietaną i natką pietruszki. Przykryć równomiernie śledzie.
  5. Całość posyp jajkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: