Śledzie pod pierzynką

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety śledziowe umyj, zalej zimną wodą, pozostaw na 1 godzinę, odsącz, podziel na mniejsze cząstki, rozłóż na półmisku.
  2. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, połącz z musztardą i olejem, rozłóż na filetach.
  3. Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. Majonez wymieszaj ze śmietaną i natką pietruszki. Przykryć równomiernie śledzie. Calość posyp jajkami.

Opis przepisu:

Gotowe w kwadrans pyszne śledzie pod pierzynką - gęstą, śmietanowo-musztardową, posypane siekanym jajkiem. Choć kojarzą się raczej wiosennie, są dobre na każdą okazję i na każdą porę roku. Ładnie wyglądają udekorowane gałązkami pietruszki i cząstkami limonki lub cytryny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?