1

2

Przepisy

Kanapki na ciepło

4/5 4 9 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 2 porcje

336 calories kalorie: 336 kcal / porcja

Kanapki.
Trudno o bardziej pospolite, a jednocześnie tak różnorodne i doskonałe danie. Były naszym głównym posiłkiem przez lata spędzone w szkole, a teraz także i w pracy. Robimy je ze wszystkim dodatkami na jakie przyjdzie nam ochota. Z nami odkryj je na nowo – wystarczy podać kanapki na ciepło. Szczególnie polecamy te z szynką, pomidorem i sałatą. Kanapki możesz położyć na grilla lub podpiec w opiekaczu. Nie zapomnij o dodaniu odrobiny Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, który idealnie wzbogaci smak tej przekąski.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bagietkę przekrój na 3 części i wzdłuż, podpiecz na grillu lub na suchej patelni.
  2. Cebulę obierz, sałatę dokładnie umyj.
  3. Cebulę i pomidory pokrój w plastry.
  4. Na bagietce układaj kolejno sałatę, ser, szynkę, pomidory i cebulę.
  5. Udekoruj Majonezem, papryką i szczypiorkiem.
  6. Według uznania przykryj wierzchem bagietki.
  7. Podawaj na gorąco.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: