Bagietki nadziewane szynką i warzywami

(0)
38min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Bagietka francuska
1 
Cebula
2 
Pomidory
150  g
Ser żółty
200  g
Szynka
trochę
Pieprz czarny
trochę
Papryka czerwona
1  łyżka
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.86 g
Węglowodany
36.99 g
Tłuszcze
25.55 g
Wartość energetyczna
469.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Błyskawiczne bagietki zapiekane z Majonezem Dekoracyjnym oraz pysznym farszem z wędliny, kolorowej papryki, pomidorów i żółtego sera.
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
5 min
Bagietki przekrój wzdłuż, wydrąż lekko łyżką i posmaruj Majonezem.
Krok 2
5 min
Cebulę oczyść. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki.
Krok 3
8 min
Szynkę, ser, pomidory i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
2 min
Wszystkie składniki połącz, dopraw do smaku pieprzem i papryką.
Krok 5
10 min
Połówki bagietek napełnij farszem. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż bagietki.
Krok 6
8 min
Grilluj przez około 5-8 minut.
Bagietki nadziewane szynką i warzywami

Krok 1 z 6

Bagietki przekrój wzdłuż, wydrąż lekko łyżką i posmaruj Majonezem.

Bagietki nadziewane szynką i warzywami

Krok 2 z 6

Cebulę oczyść. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki.

Bagietki nadziewane szynką i warzywami

Krok 3 z 6

Szynkę, ser, pomidory i cebulę pokrój w drobną kostkę.

Bagietki nadziewane szynką i warzywami

Krok 4 z 6

Wszystkie składniki połącz, dopraw do smaku pieprzem i papryką.

Bagietki nadziewane szynką i warzywami

Krok 5 z 6

Połówki bagietek napełnij farszem. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż bagietki.

Bagietki nadziewane szynką i warzywami

Krok 6 z 6

Grilluj przez około 5-8 minut.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika