Grzyby z patelni w sosie śmietanowym

4/5 4 6 5 1
4/5 4 6 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby umyj, oczyść i pokrój w paseczki. Pokrój cebulę w cienkie plastry.
  2. Na patelni rozpuść 2 łyżki masła i podsmaż cebulę. Gdy się zrumieni, przełóż ją do osobnego naczynia.
  3. Połóż na patelni więcej masła i grzyby. Duś około 15 minut, często mieszając.
  4. Dodaj przyrumienioną cebulę, kilka kropli Przyprawy do zup, sosów i sałatek WINIARY, pieprz i rozmaryn. Duś jeszcze kilka minut.
  5. Na koniec zalej grzyby śmietaną i zagotuj, ciągle mieszając.
  6. Podawaj posypane natką pietruszki.
  7. Grzyby z patelni doskonale smakują z plackami ziemniaczanymi lub tartą.

Opis przepisu:

Poznaj nasz przepis na duszone grzyby z patelni w sosie śmietanowym i tak przyrządzone dodawaj je na przykład do tarty z grzybami, placków ziemniaczanych czy jesiennej zupy z grzybami.

Przygotowanie grzybów z patelni w sosie śmietanowym zajmie Ci jedynie pół godziny, a w efekcie otrzymasz uniwersalne jesienne danie, które skomponujesz praktycznie ze wszystkim. Duszone grzyby ze śmietaną możesz jeść też prosto z patelni! Niektórzy twierdzą, że właśnie tak podawane potrawy smakują najlepiej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?