Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz cebulę i grzyby (poza sezonem możesz użyć pieczarek).
Grzyby pokrój na cząstki.
Cebulę posiekaj, zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle.
Dodaj grzyby i duś razem na wolnym ogniu około 30 minut.
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Jajka wbij do miski i zmiksuj.
Dodaj kefir i mąkę.
Następnie dodaj płatki owsiane.
Dodaj jeszcze grzyby z cebulą i dokładnie wymieszaj. Jeszcze raz dopraw do smaku.
Smaż placki na rozgrzanym oleju na rumiano.
Placki podawaj z Sosem tatarskim.
Stefano
Mega ciężkie danie.
2 placki i człowiek ma dość. Gotując tą potrawę polecam zebrać większą ilość osób , bo nie wiadomo co zrobić z resztą usmażonych placków.
Ale ogólnie dobre.polecam dodać więcej płatków owsianych