Grzyby z patelni w sosie śmietanowym
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
11.24 g
Węglowodany
8.03 g
Tłuszcze
29.64 g
Wartość energetyczna
333.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
8 min
Grzyby umyj, oczyść i pokrój w paseczki. Pokrój cebulę w cienkie plastry.
Krok 2
5 min
Na patelni rozpuść 2 łyżki masła i podsmaż cebulę. Gdy się zrumieni, przełóż ją do osobnego naczynia.
Krok 3
15 min
Połóż na patelni więcej masła i grzyby. Duś około 15 minut, często mieszając.
Krok 4
5 min
Dodaj przyrumienioną cebulę, kilka kropli Przyprawy do zup, sosów i sałatek WINIARY, pieprz i rozmaryn. Duś jeszcze kilka minut.
Krok 5
5 min
Na koniec zalej grzyby śmietaną i zagotuj, ciągle mieszając.
Krok 6
1 min
Podawaj posypane natką pietruszki.
Krok 7
1 min
Grzyby z patelni doskonale smakują z plackami ziemniaczanymi lub tartą.
Poznaj nasz przepis na duszone grzyby z patelni w sosie śmietanowym i tak przyrządzone dodawaj je na przykład do tarty z grzybami, placków ziemniaczanych czy jesiennej zupy z grzybami.
Przygotowanie grzybów z patelni w sosie śmietanowym zajmie Ci jedynie pół godziny, a w efekcie otrzymasz uniwersalne jesienne danie, które skomponujesz praktycznie ze wszystkim. Duszone grzyby ze śmietaną możesz jeść też prosto z patelni! Niektórzy twierdzą, że właśnie tak podawane potrawy smakują najlepiej.
Przygotowanie grzybów z patelni w sosie śmietanowym zajmie Ci jedynie pół godziny, a w efekcie otrzymasz uniwersalne jesienne danie, które skomponujesz praktycznie ze wszystkim. Duszone grzyby ze śmietaną możesz jeść też prosto z patelni! Niektórzy twierdzą, że właśnie tak podawane potrawy smakują najlepiej.
Komentarze 0