Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grzyby z patelni w sosie śmietanowym

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
700 g
Grzyby leśne
200 ml
Śmietana 18%
1 
Cebula
100 g
Masło
1 trochę
Rozmaryn
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.03 g
Tłuszcze
29.64 g
Wartość energetyczna
333.4 kcal
Białko
11.24 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
8 min
Grzyby umyj, oczyść i pokrój w paseczki. Pokrój cebulę w cienkie plastry.
Krok 2
5 min
Na patelni rozpuść 2 łyżki masła i podsmaż cebulę. Gdy się zrumieni, przełóż ją do osobnego naczynia.
Krok 3
15 min
Połóż na patelni więcej masła i grzyby. Duś około 15 minut, często mieszając.
Krok 4
5 min
Dodaj przyrumienioną cebulę, kilka kropli Przyprawy do zup, sosów i sałatek WINIARY, pieprz i rozmaryn. Duś jeszcze kilka minut.
Krok 5
5 min
Na koniec zalej grzyby śmietaną i zagotuj, ciągle mieszając.
Krok 6
1 min
Podawaj posypane natką pietruszki.
Krok 7
1 min
Grzyby z patelni doskonale smakują z plackami ziemniaczanymi lub tartą.
Grzyby z patelni w sosie śmietanowym

Krok 1 z 7

Grzyby umyj, oczyść i pokrój w paseczki. Pokrój cebulę w cienkie plastry.

Grzyby z patelni w sosie śmietanowym

Krok 2 z 7

Na patelni rozpuść 2 łyżki masła i podsmaż cebulę. Gdy się zrumieni, przełóż ją do osobnego naczynia.

Grzyby z patelni w sosie śmietanowym

Krok 3 z 7

Połóż na patelni więcej masła i grzyby. Duś około 15 minut, często mieszając.

Grzyby z patelni w sosie śmietanowym

Krok 4 z 7

Dodaj przyrumienioną cebulę, kilka kropli Przyprawy do zup, sosów i sałatek WINIARY, pieprz i rozmaryn. Duś jeszcze kilka minut.

Grzyby z patelni w sosie śmietanowym

Krok 5 z 7

Na koniec zalej grzyby śmietaną i zagotuj, ciągle mieszając.

Grzyby z patelni w sosie śmietanowym

Krok 6 z 7

Podawaj posypane natką pietruszki.

Grzyby z patelni w sosie śmietanowym

Krok 7 z 7

Grzyby z patelni doskonale smakują z plackami ziemniaczanymi lub tartą.

Poznaj nasz przepis na duszone grzyby z patelni w sosie śmietanowym i tak przyrządzone dodawaj je na przykład do tarty z grzybami, placków ziemniaczanych czy jesiennej zupy z grzybami.

Przygotowanie grzybów z patelni w sosie śmietanowym zajmie Ci jedynie pół godziny, a w efekcie otrzymasz uniwersalne jesienne danie, które skomponujesz praktycznie ze wszystkim. Duszone grzyby ze śmietaną możesz jeść też prosto z patelni! Niektórzy twierdzą, że właśnie tak podawane potrawy smakują najlepiej.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
A Aneta
.

Śmietanę kwaśną czy słodką?

Pokaż więcej komentarzy