Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepyszne grzybki marynowane w zalewie słodko-kwaśnej. To fantastyczny dodatek do dania głównego, albo sposób na krótką przegryzkę. Bardzo dobrze smakują i wyjątkowo atrakcyjnie pachną, co sprawia, że są naprawdę pożądanym dodatkiem w każdej kuchni. Mniam!
Przygotowanie
90 min
Krok 1
5 min
Świeże grzyby czyścimy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut.
Krok 2
5 min
Następnie odcedzamy grzybki, przelewamy zimną wodą. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Następnie układamy w słoikach, a na nią dodajemy grzyby.
Krok 3
5 min
Pomiędzy grzyby wkładamy obgotowaną cebulę, po kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego, gorczycy, 2-3 goździki, liść laurowy, kawałek chrzanu i kilka plasterków czosnku.
Krok 4
5 min
Zalewę sporządzamy zagotowując wodę z solą i cukrem. Następnie dodajemy ocet.
Krok 5
5 min
Gorącą zalewę wlewamy do słoików, które natychmiast zamykamy. Pasteryzujemy 45 minut.
Krok 1
z
5
Świeże grzyby czyścimy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut.
Krok 2
z
5
Następnie odcedzamy grzybki, przelewamy zimną wodą. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Następnie układamy w słoikach, a na nią dodajemy grzyby.
Krok 3
z
5
Pomiędzy grzyby wkładamy obgotowaną cebulę, po kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego, gorczycy, 2-3 goździki, liść laurowy, kawałek chrzanu i kilka plasterków czosnku.
Krok 4
z
5
Zalewę sporządzamy zagotowując wodę z solą i cukrem. Następnie dodajemy ocet.
Krok 5
z
5
Gorącą zalewę wlewamy do słoików, które natychmiast zamykamy. Pasteryzujemy 45 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0