Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grzyby w zalewie słodko-kwaśnej

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Pieczarki
2 
Cebula
30 g
Sól
3 g
Chrzan tarty
1 g
Ziele angielskie mielone
1 g
Gorczyca mielona
1 g
Liść laurowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
5 min
Świeże grzyby czyścimy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut.
Krok 2
5 min
Następnie odcedzamy grzybki, przelewamy zimną wodą i układamy w słoikach.
Krok 3
5 min
Pomiędzy grzyby wkładamy obgotowaną cebulę, po kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego, gorczycy, 2-3 goździki, liść laurowy i kawałek chrzanu.
Krok 4
5 min
Zalewę sporządzamy zagotowując wodę z solą i cukrem. Następnie dodajemy ocet.
Krok 5
5 min
Gorącą zalewę wlewamy do słoików, które natychmiast zamykamy. Pasteryzujemy 45 minut.
Grzyby w zalewie słodko-kwaśnej

Krok 1 z 5

Świeże grzyby czyścimy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut.

Grzyby w zalewie słodko-kwaśnej

Krok 2 z 5

Następnie odcedzamy grzybki, przelewamy zimną wodą i układamy w słoikach.

Grzyby w zalewie słodko-kwaśnej

Krok 3 z 5

Pomiędzy grzyby wkładamy obgotowaną cebulę, po kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego, gorczycy, 2-3 goździki, liść laurowy i kawałek chrzanu.

Grzyby w zalewie słodko-kwaśnej

Krok 4 z 5

Zalewę sporządzamy zagotowując wodę z solą i cukrem. Następnie dodajemy ocet.

Grzyby w zalewie słodko-kwaśnej

Krok 5 z 5

Gorącą zalewę wlewamy do słoików, które natychmiast zamykamy. Pasteryzujemy 45 minut.

Przepyszne grzybki marynowane w zalewie słodko-kwaśnej. To fantastyczny dodatek do dania głównego, albo sposób na krótką przegryzkę. Bardzo dobrze smakują i wyjątkowo atrakcyjnie pachną, co sprawia, że są naprawdę pożądanym dodatkiem w każdej kuchni. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika