Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Oczyszczone borowiki (prawdziwki) pokrój na kawałki. Szalotki drobno posiekaj. 2 ząbki czosnku delikatnie zmiażdż ręką. Parmezan pokrój obieraczką na cienkie płatki.
Bagietkę pokrój na cienkie kromki, posmaruj oliwą i potrzyj ostatnim ząbkiem czosnku, przekrojonym na pół. Piecz w 180 stopniach przez kilka minut na złoty kolor.
Na patelni zeszklij na maśle szalotki. Dodaj pokrojone borowiki i ząbki czosnku, podsmaż 2-3 minuty.
Wlej wino i zredukuj przez kilka minut.
Dodaj śmietankę, wymieszaj i podgrzej chwilę. Dopraw solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.
Serwuj na grzankach, posyp płatkami parmezanu.