Sałatka z grillowanym kozim serem, awokado i rukolą

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 2

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mix sałat i rukolę oprószam solą, świeżo zmielonym pieprzem i skrapiam oliwą z oliwek. Układam na talerz.
  2. Ser kozi kroję na paski o grubości ok 8 mm i kładę na grilla. Wystarczą ok. 2-3 minuty, by ser zaczął się rozpuszczać. Układam go na sałacie i posypuję świeżo zmielonym pieprzem.
  3. Awokado kroję na połowę, wyjmuję pestkę, łyżką wyjmuję miąższ ze skórki. Kroję miąższ na kawałki, posypuję solą i polewam sokiem z limonki, a następnie układam na sałacie.
  4. Całość polewam delikatnie sosem balsamicznym (można kupić gotowy albo przygotować do samemu z cukru, octu balsamicznego i soku malinowego). Gotowe! :)
  5. Sałatkę można podać z grzankami posmarowanymi ząbkiem czosnku i skropionymi oliwą z oliwek.

Opis przepisu:

Szybka do przygotowania, a przy tym niezwykle smaczna sałatka z grillowanym kozim serem, awokado i rukolą! Wystarczy kilka składników, by otrzymać naprawdę pyszną kompozycję smaków, które zespoli sos przygotowany z cukru, octu balsamicznego i soku malinowego. Sałatka idealnie sprawdzi się jako lunch w pracy czy na kolację z dodatkiem chrupiącego pieczywa.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?