Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomidory z mozzarellą i bazylią to nic innego jak włoska sałatka Caprese. Wyjątkowe połączenie soczystego pomidora z serem mozzarella i świeżą bazylią polane aromatyczną oliwą z oliwek to idealne rozwiązanie na lekki posiłek w ciągu dnia. Caprese idealnie się sprawdzi jako dodatek do dania głównego, jak i samodzielny posiłek na drugie śniadanie z dodatkiem pieczywa.
Przygotowanie
10 min
Krok 1
10 min
Pomidory myję i kroję w plastry. Mozzarellę odcedzam i również delikatnie kroję w plasterki. Na talerzu układam pomidora i ser na przemian - raz plaster pomidora a raz plaster mozzarelli. Następnie delikatnie skrapiam oliwą z oliwek i posypuję opłukaną, porozrywaną bazylią. Można lekko posolić lub popieprzyć do smaku
Krok 1
z
1
Pomidory myję i kroję w plastry. Mozzarellę odcedzam i również delikatnie kroję w plasterki. Na talerzu układam pomidora i ser na przemian - raz plaster pomidora a raz plaster mozzarelli. Następnie delikatnie skrapiam oliwą z oliwek i posypuję opłukaną, porozrywaną bazylią. Można lekko posolić lub popieprzyć do smaku
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0