Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sałata florencka z awokado w musztardowym sosie

Sałata florencka z awokado w musztardowym sosie

(0)
15min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beata07

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
Sałata florencka
2 
Awokado
3  łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 
Limonka
1  łyżeczka
Cukier brązowy
2  łyżeczek
Musztarda starofrancuska
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
0.89 g
Węglowodany
3.76 g
Tłuszcze
8.34 g
Wartość energetyczna
88.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałata florencka z awokado w musztardowym sosie to potrawa inspirowana podróżami po półwyspie apenińskim. Z każdym kolejnym kęsem, będziecie czuć włoską atmosferę coraz wyraźniej, a Florencja zarysuje się Wam przed oczami. Dodatek awokado sprawia, że sałatka zyskuje na witalności, tak ważnej w czasach mody na bycie fit.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    5 min
    Liście sałaty myję pod bieżącą wodą, osuszam na ręczniku papierowym lub odwirowuję z nadmiaru wody. Dłońmi rozrywam liście na mniejsze kawałki i wrzucam do salaterki.
  • Krok 2

    5 min
    Awokado kroję na pół, za pomocą noża usuwam pestkę, wbijając nóż w pestkę i delikatnie przekręcam zgodnie z ruchem wskazówek zegara.Zdejmuję skórkę, miąższ kroję w kawałki i dokładam do sałaty.
  • Krok 3

    5 min
    Oliwę, sok z limonki i cukier mieszam dokładnie, by cukier się rozpuścił, doprawiam solą i pieprzem, a na końcu dodaję musztardę. Wszystko mieszam ze sobą i sosem polewam sałatkę.
Sałata florencka z awokado w musztardowym sosie

Krok 1 z 3

Liście sałaty myję pod bieżącą wodą, osuszam na ręczniku papierowym lub odwirowuję z nadmiaru wody. Dłońmi rozrywam liście na mniejsze kawałki i wrzucam do salaterki.

Sałata florencka z awokado w musztardowym sosie

Krok 2 z 3

Awokado kroję na pół, za pomocą noża usuwam pestkę, wbijając nóż w pestkę i delikatnie przekręcam zgodnie z ruchem wskazówek zegara.Zdejmuję skórkę, miąższ kroję w kawałki i dokładam do sałaty.

Sałata florencka z awokado w musztardowym sosie

Krok 3 z 3

Oliwę, sok z limonki i cukier mieszam dokładnie, by cukier się rozpuścił, doprawiam solą i pieprzem, a na końcu dodaję musztardę. Wszystko mieszam ze sobą i sosem polewam sałatkę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Sałatka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak pieczony w całości z warzywami

    Kurczak pieczony w całości z warzywami

    2 godz 20 min Łatwy
  • Kurczak z warzywami na makaronie ryżowym

    Kurczak z warzywami na makaronie ryżowym

    35 min Łatwy
  • Danie chińskie z ryżem

    Danie chińskie z ryżem

    45 min Łatwy
  • Sałatka z grillowanym kozim serem, awokado i rukolą

    Sałatka z grillowanym kozim serem, awokado i rukolą

    18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu