Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałata florencka z awokado w musztardowym sosie to potrawa inspirowana podróżami po półwyspie apenińskim. Z każdym kolejnym kęsem, będziecie czuć włoską atmosferę coraz wyraźniej, a Florencja zarysuje się Wam przed oczami. Dodatek awokado sprawia, że sałatka zyskuje na witalności, tak ważnej w czasach mody na bycie fit.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Liście sałaty myję pod bieżącą wodą, osuszam na ręczniku papierowym lub odwirowuję z nadmiaru wody. Dłońmi rozrywam liście na mniejsze kawałki i wrzucam do salaterki.
Krok 2
5 min
Awokado kroję na pół, za pomocą noża usuwam pestkę, wbijając nóż w pestkę i delikatnie przekręcam zgodnie z ruchem wskazówek zegara.Zdejmuję skórkę, miąższ kroję w kawałki i dokładam do sałaty.
Krok 3
5 min
Oliwę, sok z limonki i cukier mieszam dokładnie, by cukier się rozpuścił, doprawiam solą i pieprzem, a na końcu dodaję musztardę. Wszystko mieszam ze sobą i sosem polewam sałatkę.
Krok 1
z
3
Liście sałaty myję pod bieżącą wodą, osuszam na ręczniku papierowym lub odwirowuję z nadmiaru wody. Dłońmi rozrywam liście na mniejsze kawałki i wrzucam do salaterki.
Krok 2
z
3
Awokado kroję na pół, za pomocą noża usuwam pestkę, wbijając nóż w pestkę i delikatnie przekręcam zgodnie z ruchem wskazówek zegara.Zdejmuję skórkę, miąższ kroję w kawałki i dokładam do sałaty.
Krok 3
z
3
Oliwę, sok z limonki i cukier mieszam dokładnie, by cukier się rozpuścił, doprawiam solą i pieprzem, a na końcu dodaję musztardę. Wszystko mieszam ze sobą i sosem polewam sałatkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0