Prosty gulasz drobiowy

4/5 4 12 5 1

przygotowanie: 30 min

oczekiwanie: 28 min

porcje: 6 porcji

Przepis na prosty gulasz drobiowy, którego przyrządzenie zajmie Ci nie więcej niż pół godziny. Do wywaru z Kostki Mięsnej WINIARY, przypraw i sosu chilli dodajemy startą marchewkę i gotujemy kilka minut. Następnie dodajemy podsmażone na aromatycznej cebulce mięso, i całość dusimy, aż smaki i aromaty wszystkich składników przejdą się. Tak przyrządzony gulasz drobiowy będzie smakował doskonale z dodatkiem kaszy lub ryżu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pokrojoną w kosteczkę cebule podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Na koniec dodać przeciśnięty czosnek.
  2. Mięso umyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i dodać do cebuli. Smażyć przez 10 minut.
  3. Do garnka, wlać ok. 1 szklankę wody, dodać kostkę mięsną, pieprz, sos chili, , startą drobno marchewkę i gotować przez 3 minuty.
  4. Następnie do garnka dodać mięso i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (ok.10-15 min.). Na koniec dodać natkę pietruszki.

1 wskazówka do przepisu

  • Lena
    Ja dodałam do tego jeszcze pieczarki pycha

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.