Racuchy z gotowanych ziemniaków

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 5

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zimne ziemniaki skręcić przez maszynkę, wymieszać z żółtkami jajek, dodać mąkę wymieszaną z sodą.
  2. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i połączyć z ubitą piana z białek.
  3. Na patelni rozgrzać małą ilość oleju i kłaść łyżką porcję ciasta formując placuszki, smażyć na złoty kolor z dwóch stron.Podawać gorące.

Opis przepisu:

Racuchy z gotowanych ziemniaków to świetna alternatywa dla placków ziemniaczanych, jeśli nie masz czasu na ścieranie ziemniaków lub po prostu zostały Ci resztki ugotowanych ziemniaków z obiadu. Gotowane ziemniaki mieszamy z żółtkami, mąką, pianą z białek i sodą, a następnie smażymy placki na złoty kolor. Z czym podawać racuchy z gotowanych ziemniaków? Na przykład z aromatycznym sosem pieczarkowym i ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?