
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
3 minKrok 4
10 minKrok 5
2 minKrok 6
10 minKrok 7
1 minKrok 1 z 7
Do miski wlać mleko, wodę, 1 łyżkę oleju i roztrzepane jajka.
Krok 2 z 7
Wsypać 1 szklankę mąki, cukier wanilinowy, cukier, proszek do pieczenia.
Krok 3 z 7
Dokładnie wymieszać.
Krok 4 z 7
Następnie dodać pozostałą mąkę, obrane i pokrojone na kawałki jabłka i borówki.
Krok 5 z 7
Wszystko razem delikatnie wymieszać.
Krok 6 z 7
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 7 z 7
Usmażone racuszki podawać z bitą śmietaną.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1