Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
250 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 
Jajko
2 
Jabłka
0.5 kubek
Jagody
0.5 kubek
Mleko
1 łyżka
Cukier
0.5 szklanka
Woda gazowana
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
6.4 g
Białko
12.83 g
Wartość energetyczna
349.9 kcal
Węglowodany
65.17 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Do miski wlać mleko, wodę, 1 łyżkę oleju i roztrzepane jajka.
Krok 2
5 min
Wsypać 1 szklankę mąki, cukier wanilinowy, cukier, proszek do pieczenia.
Krok 3
3 min
Dokładnie wymieszać.
Krok 4
10 min
Następnie dodać pozostałą mąkę, obrane i pokrojone na kawałki jabłka i borówki.
Krok 5
2 min
Wszystko razem delikatnie wymieszać.
Krok 6
10 min
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 7
1 min
Usmażone racuszki podawać z bitą śmietaną.
Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 1 z 7

Do miski wlać mleko, wodę, 1 łyżkę oleju i roztrzepane jajka.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 2 z 7

Wsypać 1 szklankę mąki, cukier wanilinowy, cukier, proszek do pieczenia.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 3 z 7

Dokładnie wymieszać.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 4 z 7

Następnie dodać pozostałą mąkę, obrane i pokrojone na kawałki jabłka i borówki.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 5 z 7

Wszystko razem delikatnie wymieszać.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 6 z 7

Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 7 z 7

Usmażone racuszki podawać z bitą śmietaną.

Racuchy z jabłkami i borówkami są pyszne i łatwe do zrobienia.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika