Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

(1)
20min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
2  łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
trochę
Bita śmietana
250  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 
Jajko
2 
Jabłka
0.5  kubek
Jagody
0.5  szklanka
Mleko
1  łyżka
Cukier
0.5  szklanka
Woda gazowana
trochę
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.62 g
Węglowodany
64.72 g
Tłuszcze
5.55 g
Wartość energetyczna
339.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Racuchy z jabłkami i borówkami są pyszne i łatwe do zrobienia.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Do miski wlać mleko, wodę, 1 łyżkę oleju i roztrzepane jajka.
  • Krok 2

    5 min
    Wsypać 1 szklankę mąki, cukier wanilinowy, cukier, proszek do pieczenia.
  • Krok 3

    3 min
    Dokładnie wymieszać.
  • Krok 4

    10 min
    Następnie dodać pozostałą mąkę, obrane i pokrojone na kawałki jabłka i borówki.
  • Krok 5

    2 min
    Wszystko razem delikatnie wymieszać.
  • Krok 6

    10 min
    Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
  • Krok 7

    1 min
    Usmażone racuszki podawać z bitą śmietaną.
Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 1 z 7

Do miski wlać mleko, wodę, 1 łyżkę oleju i roztrzepane jajka.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 2 z 7

Wsypać 1 szklankę mąki, cukier wanilinowy, cukier, proszek do pieczenia.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 3 z 7

Dokładnie wymieszać.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 4 z 7

Następnie dodać pozostałą mąkę, obrane i pokrojone na kawałki jabłka i borówki.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 5 z 7

Wszystko razem delikatnie wymieszać.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 6 z 7

Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Krok 7 z 7

Usmażone racuszki podawać z bitą śmietaną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
O Ola

A kubek to ile to jest? Kubek kubkowi nierówny

Winiary
Expert

Olu, domyślnie kubek = tutaj szklanka. Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Błyskawiczne pączki z jogurtem greckim

    Błyskawiczne pączki z jogurtem greckim

    35 min Łatwy
  • Przepis na gofry

    Przepis na gofry

    32 min Łatwy
  • Gofry cynamonowe z prażonymi jabłkami

    Gofry cynamonowe z prażonymi jabłkami

    47 min Średni
  • Racuchy z gotowanych ziemniaków

    Racuchy z gotowanych ziemniaków

    19 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu