Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miski wlać mleko, wodę, 1 łyżkę oleju i roztrzepane jajka.
Krok 2
5 min
Wsypać 1 szklankę mąki, cukier wanilinowy, cukier, proszek do pieczenia.
Krok 3
3 min
Dokładnie wymieszać.
Krok 4
10 min
Następnie dodać pozostałą mąkę, obrane i pokrojone na kawałki jabłka i borówki.
Krok 5
2 min
Wszystko razem delikatnie wymieszać.
Krok 6
10 min
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 7
1 min
Usmażone racuszki podawać z bitą śmietaną.
Krok 1
z
7
Do miski wlać mleko, wodę, 1 łyżkę oleju i roztrzepane jajka.
Krok 2
z
7
Wsypać 1 szklankę mąki, cukier wanilinowy, cukier, proszek do pieczenia.
Krok 3
z
7
Dokładnie wymieszać.
Krok 4
z
7
Następnie dodać pozostałą mąkę, obrane i pokrojone na kawałki jabłka i borówki.
Krok 5
z
7
Wszystko razem delikatnie wymieszać.
Krok 6
z
7
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 7
z
7
Usmażone racuszki podawać z bitą śmietaną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
O
Ola
A kubek to ile to jest? Kubek kubkowi nierówny
Winiary
Expert
Olu, domyślnie kubek = tutaj szklanka. Pozdrawiamy!
Komentarze 1