Ogórki małosolne – tradycyjne

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 2 dni

  • Porcje 2

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do słoika wlewamy ok. 100ml wody mineralnej i wsypujemy czubatą łyżeczkę soli. Dokładnie mieszamy w celu rozpuszczenia soli i dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, koper oraz liść chrzanu. Następnie dokładnie i ciasno upychamy ogórki. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 2 dni. Smacznego.

Opis przepisu:

Sezon na ogórki szklarniowe daje możliwość stworzenia całej gamy przetworów, które wykorzystasz do stworzenia niedzielnych obiadów. Ogórki możesz podawać w podstawowej formie do tradycyjnych dań, sprawdzą się one również jako składnik kolorowych sałatek. Zobacz, jak zrobić ogórki małosolne – tradycyjne, by już po dwóch dniach były w pełni chrupkie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?