Sałatka z awokado i rukolą

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 7 min.

  • Porcje 1

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajko ugotować na twardo.Rukolę umyć, osuszyć i wyłożyć na talerz. Dodać startą marchewkę oraz przepłukane kiełki.
  2. Awokado obrać, pokroić w małą kostkę i skropić obficie sokiem z cytryny, a jajko obrać i pokroić na większe kawałki. Dodać do sałatki.
  3. Całość przyprawić, polać olejem i delikatnie wymieszać. Można posypać prażonymi nasionami słonecznika.

Opis przepisu:

Sałatka z awokado i rukolą to świetny pomysł na lunch, który możemy zabrać pracy albo zjeść w domu między posiłkami. Jest pożywna i zdrowa, a wyjątkowe właściwości awokado sprawiają, że jest pożądana zwłaszcza w świecie nakierowanym na życie fit. A do tego wybornie smakuje! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?