
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Karp po żydowsku
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
4 minKrok 2
1 minKrok 3
3 minKrok 4
3 minKrok 5
1 minKrok 6
30 minKrok 7
1 minKrok 8
1 minKrok 9
1 minKrok 1 z 9
Karpia oczyść, usuń skrzela i ości. Odetnij głowę na linii skrzeli, a resztę pokrój na porcje.
Krok 2 z 9
Dopraw pieprzem, skrop octem i posyp pokruszonymi goździkami.
Krok 3 z 9
Cebule obierz i pokrój w plastry.
Krok 4 z 9
Na patelni rozgrzej masło, włóż cebule i lekko podsmaż (nie rumień).
Krok 5 z 9
Dodaj Bulion warzywny WINIARY rozpuszczony wcześniej w 0,5 l gorącej wody oraz łyżkę cukru.
Krok 6 z 9
Następnie włóż ryby i duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Krok 7 z 9
Gotową rybę zdejmij z patelni.
Krok 8 z 9
Sos lekko odparuj, dodaj opłukane rodzynki i płatki migdałów, zagotuj.
Krok 9 z 9
Porcje ryby przełóż na półmisek i polej sosem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0