Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karp po żydowsku

0
59 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Karp
50 g
Jasne rodzynki
3 łyżek
Płatki migdałowe
1 łyżka
Cukier
300 g
Cebula
3 łyżek
Masło
1 łyżka
Ocet
5 
Goździki
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
27.32 g
Wartość energetyczna
527.22 kcal
Węglowodany
20.7 g
Białko
47.64 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

59 min
Krok 1
10 min
Karpia oczyść, usuń skrzela i ości. Odetnij głowę na linii skrzeli, a resztę pokrój na porcje.
Krok 2
3 min
Dopraw pieprzem, skrop octem i posyp pokruszonymi goździkami.
Krok 3
5 min
Cebule obierz i pokrój w plastry.
Krok 4
3 min
Na patelni rozgrzej masło, włóż cebule i lekko podsmaż (nie rumień).
Krok 5
1 min
Dodaj Bulion warzywny WINIARY rozpuszczony wcześniej w 0,5 l gorącej wody oraz łyżkę cukru.
Krok 6
30 min
Następnie włóż ryby i duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Krok 7
1 min
Gotową rybę zdejmij z patelni.
Krok 8
5 min
Sos lekko odparuj, dodaj opłukane rodzynki i płatki migdałów, zagotuj.
Krok 9
1 min
Porcje ryby przełóż na półmisek i polej sosem.
Karp po żydowsku

Krok 1 z 9

Karpia oczyść, usuń skrzela i ości. Odetnij głowę na linii skrzeli, a resztę pokrój na porcje.

Karp po żydowsku

Krok 2 z 9

Dopraw pieprzem, skrop octem i posyp pokruszonymi goździkami.

Karp po żydowsku

Krok 3 z 9

Cebule obierz i pokrój w plastry.

Karp po żydowsku

Krok 4 z 9

Na patelni rozgrzej masło, włóż cebule i lekko podsmaż (nie rumień).

Karp po żydowsku

Krok 5 z 9

Dodaj Bulion warzywny WINIARY rozpuszczony wcześniej w 0,5 l gorącej wody oraz łyżkę cukru.

Karp po żydowsku

Krok 6 z 9

Następnie włóż ryby i duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.

Karp po żydowsku

Krok 7 z 9

Gotową rybę zdejmij z patelni.

Karp po żydowsku

Krok 8 z 9

Sos lekko odparuj, dodaj opłukane rodzynki i płatki migdałów, zagotuj.

Karp po żydowsku

Krok 9 z 9

Porcje ryby przełóż na półmisek i polej sosem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika