Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

(1)
45min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion warzywny WINIARY
1  kg
Karp
50  g
Jasne rodzynki
3  łyżek
Płatki migdałowe
1  łyżka
Cukier
300  g
Cebula
3  łyżek
Masło
1  łyżka
Ocet
5 
Goździki
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
47.64 g
Węglowodany
20.7 g
Tłuszcze
27.32 g
Wartość energetyczna
527.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    4 min
    Karpia oczyść, usuń skrzela i ości. Odetnij głowę na linii skrzeli, a resztę pokrój na porcje.
  • Krok 2

    1 min
    Dopraw pieprzem, skrop octem i posyp pokruszonymi goździkami.
  • Krok 3

    3 min
    Cebule obierz i pokrój w plastry.
  • Krok 4

    3 min
    Na patelni rozgrzej masło, włóż cebule i lekko podsmaż (nie rumień).
  • Krok 5

    1 min
    Dodaj Bulion warzywny WINIARY rozpuszczony wcześniej w 0,5 l gorącej wody oraz łyżkę cukru.
  • Krok 6

    30 min
    Następnie włóż ryby i duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Gotową rybę zdejmij z patelni.
  • Krok 8

    1 min
    Sos lekko odparuj, dodaj opłukane rodzynki i płatki migdałów, zagotuj.
  • Krok 9

    1 min
    Porcje ryby przełóż na półmisek i polej sosem.
Karp po żydowsku

Krok 1 z 9

Karpia oczyść, usuń skrzela i ości. Odetnij głowę na linii skrzeli, a resztę pokrój na porcje.

Karp po żydowsku

Krok 2 z 9

Dopraw pieprzem, skrop octem i posyp pokruszonymi goździkami.

Karp po żydowsku

Krok 3 z 9

Cebule obierz i pokrój w plastry.

Karp po żydowsku

Krok 4 z 9

Na patelni rozgrzej masło, włóż cebule i lekko podsmaż (nie rumień).

Karp po żydowsku

Krok 5 z 9

Dodaj Bulion warzywny WINIARY rozpuszczony wcześniej w 0,5 l gorącej wody oraz łyżkę cukru.

Karp po żydowsku

Krok 6 z 9

Następnie włóż ryby i duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.

Karp po żydowsku

Krok 7 z 9

Gotową rybę zdejmij z patelni.

Karp po żydowsku

Krok 8 z 9

Sos lekko odparuj, dodaj opłukane rodzynki i płatki migdałów, zagotuj.

Karp po żydowsku

Krok 9 z 9

Porcje ryby przełóż na półmisek i polej sosem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Boże Narodzenie
  • Dodatek
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Obiad
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kaszubska zupa rybna

    Kaszubska zupa rybna

    1 godz 16 min Łatwy
  • Karp w galarecie

    Karp w galarecie

    1 godz 12 min Łatwy
  • Karp po żydowsku na wigilię

    Karp po żydowsku na wigilię

    1 godz Łatwy
  • Mazurska zupa rybna

    Mazurska zupa rybna

    57 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu