Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karpia oczyść, usuń skrzela i ości. Odetnij głowę na linii skrzeli, a resztę pokrój na porcje.
Krok 2
1 min
Dopraw pieprzem, skrop octem i posyp pokruszonymi goździkami.
Krok 3
3 min
Cebule obierz i pokrój w plastry.
Krok 4
3 min
Na patelni rozgrzej masło, włóż cebule i lekko podsmaż (nie rumień).
Krok 5
1 min
Dodaj Bulion warzywny WINIARY rozpuszczony wcześniej w 0,5 l gorącej wody oraz łyżkę cukru.
Krok 6
30 min
Następnie włóż ryby i duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Krok 7
1 min
Gotową rybę zdejmij z patelni.
Krok 8
1 min
Sos lekko odparuj, dodaj opłukane rodzynki i płatki migdałów, zagotuj.
Krok 9
1 min
Porcje ryby przełóż na półmisek i polej sosem.
Krok 1
z
9
Karpia oczyść, usuń skrzela i ości. Odetnij głowę na linii skrzeli, a resztę pokrój na porcje.
Krok 2
z
9
Dopraw pieprzem, skrop octem i posyp pokruszonymi goździkami.
Krok 3
z
9
Cebule obierz i pokrój w plastry.
Krok 4
z
9
Na patelni rozgrzej masło, włóż cebule i lekko podsmaż (nie rumień).
Krok 5
z
9
Dodaj Bulion warzywny WINIARY rozpuszczony wcześniej w 0,5 l gorącej wody oraz łyżkę cukru.
Krok 6
z
9
Następnie włóż ryby i duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Krok 7
z
9
Gotową rybę zdejmij z patelni.
Krok 8
z
9
Sos lekko odparuj, dodaj opłukane rodzynki i płatki migdałów, zagotuj.
Krok 9
z
9
Porcje ryby przełóż na półmisek i polej sosem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0