Karp po żydowsku
45min
Łatwy
1 kostka
1 kg
Karp
50 g
Jasne rodzynki
3 łyżek
Płatki migdałowe
1 łyżka
Cukier
300 g
Cebula
3 łyżek
Masło
1 łyżka
Ocet
5
Goździki
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
47.64 g
Węglowodany
20.7 g
Tłuszcze
27.32 g
Wartość energetyczna
527.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
4 min
Karpia oczyść, usuń skrzela i ości. Odetnij głowę na linii skrzeli, a resztę pokrój na porcje.
Krok 2
1 min
Dopraw pieprzem, skrop octem i posyp pokruszonymi goździkami.
Krok 3
3 min
Cebule obierz i pokrój w plastry.
Krok 4
3 min
Na patelni rozgrzej masło, włóż cebule i lekko podsmaż (nie rumień).
Krok 5
1 min
Dodaj Bulion warzywny WINIARY rozpuszczony wcześniej w 0,5 l gorącej wody oraz łyżkę cukru.
Krok 6
30 min
Następnie włóż ryby i duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Krok 7
1 min
Gotową rybę zdejmij z patelni.
Krok 8
1 min
Sos lekko odparuj, dodaj opłukane rodzynki i płatki migdałów, zagotuj.
Krok 9
1 min
Porcje ryby przełóż na półmisek i polej sosem.
Komentarze 0