Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wyśmienita kaszubska zupa rybna wcale nie ustępuje słynnej francuskiej bouillabaisse. Najlepsza na świeżych flądrach, z dodatkiem aromatycznego Bulionu warzywnego WINIARY, cebuli i marchewki, doprawiona sokiem z cytryny, liściem laurowym i zielem angielskim. Trzeba tylko pilnować, żeby ryba się nam nie rozgotowała, a potem wyjmować ją ostrożnie łyżką cedzakową. Zupę z flądry zagęszczamy mąką z kwaśną śmietaną i podajemy z kawałkami ryby, posypaną natką pietruszki.
Ryby oczyść, wypatrosz, ściągnij z nich ciemną skórę, odetnij płetwy i ogon, posól.
Krok 2
30 min
Pozostaw na 0,5 godziny.
Krok 3
10 min
Warzywa obierz i włóż do garnka, dodaj przyprawy i zalej 1,5 l wody.
Krok 4
3 min
Dodaj sok z cytryny i kostki bulionowe.
Krok 5
10 min
Włóż ryby, gotuj 10 minut na wolnym ogniu i wyjmij ostrożnie z wywaru.
Krok 6
5 min
Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do zupy i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
3 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki. Ryby zalej zupą.
Krok 1
z
7
Ryby oczyść, wypatrosz, ściągnij z nich ciemną skórę, odetnij płetwy i ogon, posól.
Krok 2
z
7
Pozostaw na 0,5 godziny.
Krok 3
z
7
Warzywa obierz i włóż do garnka, dodaj przyprawy i zalej 1,5 l wody.
Krok 4
z
7
Dodaj sok z cytryny i kostki bulionowe.
Krok 5
z
7
Włóż ryby, gotuj 10 minut na wolnym ogniu i wyjmij ostrożnie z wywaru.
Krok 6
z
7
Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do zupy i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
z
7
Przed podaniem posyp natką pietruszki. Ryby zalej zupą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0