Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jesiotr z piekarnika

0
190 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

220 g
Jesiotr
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
50 mg
Sok z cytryny
1 
Cebula
5 porcji
Masło
50 ml
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.8 g
Tłuszcze
18.57 g
Białko
9.15 g
Wartość energetyczna
209.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

190 min
Krok 1
20 min
Jesiotra wypatroszyć, pokroić na kawałki, oczyścić. Dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
Krok 2
5 min
Cebulę pokroić w niewielką kostkę, obłożyć nią kawałki ryby. Przełożyć do miski, odstawić do lodówki na 2 godziny.
Krok 3
5 min
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć obok siebie kawałki ryby. Masło pokroić na niewielkie kawałki, ułożyć na rybach.
Krok 4
0 min
Piec w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
Krok 5
1 min
Podawać z ziemniakami i surówką.
Jesiotr z piekarnika

Krok 1 z 5

Jesiotra wypatroszyć, pokroić na kawałki, oczyścić. Dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.

Jesiotr z piekarnika

Krok 2 z 5

Cebulę pokroić w niewielką kostkę, obłożyć nią kawałki ryby. Przełożyć do miski, odstawić do lodówki na 2 godziny.

Jesiotr z piekarnika

Krok 3 z 5

Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć obok siebie kawałki ryby. Masło pokroić na niewielkie kawałki, ułożyć na rybach.

Jesiotr z piekarnika

Krok 4 z 5

Piec w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.

Jesiotr z piekarnika

Krok 5 z 5

Podawać z ziemniakami i surówką.

Zamarynowane kawałki jesiotra zapiekane w piekarniku to propozycja dania na obiad rodzinny. Delikatne mięso ryby, na pewno skradnie serce najmniejszych domowników. Lekki, jak również pożywny pomysł na obiad, do którego możesz dodać ulubione dodatki takie jak na przykład: surówkę z czerwonej kapusty i ziemniaki, będzie idealnym rozwiązaniem na wyśmienity posiłek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika