Surówka z selera z gruszką
10min
Łatwy
1
Duży seler
3
Małe gruszki
trochę
Sok z jednej cytryny
1
łyżeczka
Sól
2
łyżek
Śmietana 18%
2
łyżek
.
Wartości odżywcze
Białko
1.92 g
Węglowodany
21.68 g
Tłuszcze
7.05 g
Wartość energetyczna
148.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
10 min
Krok 1
3 min
Obierz selera ze skórki, gruszki przekrój i pozbaw gniazd nasiennych.
Krok 2
5 min
Zetrzyj na tarce seler i gruszkę. Pomieszaj ze sobą w dużej misce.
Krok 3
2 min
Dopraw sokiem z cytryny, solą, śmietaną i majonezem. Wymieszaj.
Seler i gruszka - znasz takie połączenie smaków? Jeśli nie, poznaj je i przyrządź surówkę z selera z gruszką. Zajmie Ci to tylko 10 minut. Korzenny smak selera odświeży soczystość i słodkość gruszki oraz sok z cytryny. Surówka z selera z gruszką będzie świetnie pasować do smażonych ryb oraz mięsa. Przygotuj najlepiej podwójną porcję, bo surówka wyjątkowo szybko znika z salaterki. Ta propozycja pozwoli polubić smak selera nawet najbardziej wybrednym i najmłodszym smakoszom.
Komentarze 0