Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Seler i gruszka - znasz takie połączenie smaków? Jeśli nie, poznaj je i przyrządź surówkę z selera z gruszką. Zajmie Ci to tylko 10 minut. Korzenny smak selera odświeży soczystość i słodkość gruszki oraz sok z cytryny. Surówka z selera z gruszką będzie świetnie pasować do smażonych ryb oraz mięsa. Przygotuj najlepiej podwójną porcję, bo surówka wyjątkowo szybko znika z salaterki. Ta propozycja pozwoli polubić smak selera nawet najbardziej wybrednym i najmłodszym smakoszom.
Przygotowanie
10 min
Krok 1
3 min
Obierz selera ze skórki, gruszki przekrój i pozbaw gniazd nasiennych.
Krok 2
5 min
Zetrzyj na tarce seler i gruszkę. Pomieszaj ze sobą w dużej misce.
Krok 3
2 min
Dopraw sokiem z cytryny, solą, śmietaną i majonezem. Wymieszaj.
Krok 1
z
3
Obierz selera ze skórki, gruszki przekrój i pozbaw gniazd nasiennych.
Krok 2
z
3
Zetrzyj na tarce seler i gruszkę. Pomieszaj ze sobą w dużej misce.
Krok 3
z
3
Dopraw sokiem z cytryny, solą, śmietaną i majonezem. Wymieszaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0