Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

0
36min
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajka
12  plastrów
Chorizo (lub kindziuk)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.44 g
Węglowodany
0.89 g
Tłuszcze
6.37 g
Wartość energetyczna
125.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
1 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.
Krok 2
2 min
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż plastry kiełbasy i wstaw do rozgrzanego piekarnika.
Krok 3
15 min
Piecz 10-15 minut, aż plastry będą chrupiące.
Krok 4
10 min
Ugotuj jajka na twardo.
Krok 5
7 min
Żurek WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 6
1 min
Jajka włóż do miseczek, zalej gorącą zupą i posyp pokruszoną kiełbasą.
Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Krok 1 z 6

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.

Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Krok 2 z 6

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż plastry kiełbasy i wstaw do rozgrzanego piekarnika.

Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Krok 3 z 6

Piecz 10-15 minut, aż plastry będą chrupiące.

Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Krok 4 z 6

Ugotuj jajka na twardo.

Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Krok 5 z 6

Żurek WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Krok 6 z 6

Jajka włóż do miseczek, zalej gorącą zupą i posyp pokruszoną kiełbasą.

Żur to prawdziwy król polskich zup, a przy tym symbol Wielkanocy. Żurek tradycyjnie jest robiony na zakwasie z mąki żytniej (w przeciwieństwie do barszczu białego, gotowanego na bazie zakwasu z mąki pszennej). Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy to ciekawy pomysł na wielkanocną zupę. Chrupiące, pikantne chipsy sprawią, że każdy go polubi - nawet najmłodsi. Sprawdź przepis Winiary!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika