Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Żurek wiejski z białą kiełbasą

Żurek wiejski z białą kiełbasą

(2)
55min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Żurek WINIARY
20  g
Boczek
1 
Cebula
3 
Białą kiełbaska
1  łyżka
Oliwa z oliwek
2 
Ziemniaki ugotowane
1  łyżka
Smalec
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
21.56 g
Węglowodany
8.72 g
Tłuszcze
24.15 g
Wartość energetyczna
379.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pyszny, pożywny żurek wiejski z białą kiełbasą możemy potraktować jak "danie z jednego garnka", bo podajemy go z porcją mięsa (wędzony boczek i białe kiełbaski podsmażone z cebulą) oraz zrumienionymi ziemniaczkami z patelni (można dodać do nich nieco majeranku). Samą zupę przyrządza się dziecinnie łatwo - wystarczy zagotować z wodą Żurek WINIARY. Smacznego!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    15 min
    Żurek rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  • Krok 2

    15 min
    Boczek pokrój w paseczki, wysmaż na suchej patelni i dodaj do Żurku.
  • Krok 3

    2 min
    Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 4

    10 min
    Kiełbaski przekrój na połowę, ponacinaj ukośnie i również podsmaż na łyżce oleju na rumiano. Dodaj cebule i zeszklij.
  • Krok 5

    10 min
    Ziemniaki pokrój w plasterki i podsmaż na rumiano na smalcu.
  • Krok 6

    3 min
    Żurek rozlej do talerzy, dodaj do niego porcje kiełbasy z cebulą i ziemniaki.
Żurek wiejski z białą kiełbasą

Krok 1 z 6

Żurek rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Żurek wiejski z białą kiełbasą

Krok 2 z 6

Boczek pokrój w paseczki, wysmaż na suchej patelni i dodaj do Żurku.

Żurek wiejski z białą kiełbasą

Krok 3 z 6

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

Żurek wiejski z białą kiełbasą

Krok 4 z 6

Kiełbaski przekrój na połowę, ponacinaj ukośnie i również podsmaż na łyżce oleju na rumiano. Dodaj cebule i zeszklij.

Żurek wiejski z białą kiełbasą

Krok 5 z 6

Ziemniaki pokrój w plasterki i podsmaż na rumiano na smalcu.

Żurek wiejski z białą kiełbasą

Krok 6 z 6

Żurek rozlej do talerzy, dodaj do niego porcje kiełbasy z cebulą i ziemniaki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
A Anna

Najbardziej smakują mi właśnie barszcz i żurek firmy Winiary!!!

Winiary
Expert

Dziękujemy :) Cieszymy się, że według Ciebie wypadamy najlepiej :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Rodzinny posiłek
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wielkanoc
  • Ziemniaki
  • Zima
  • Z mięsem
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Żurek z ziemniakami

    Żurek z ziemniakami

    42 min Łatwy
  • Żurek z boczkiem wędzonym i ziemniaczkami

    Żurek z boczkiem wędzonym i ziemniaczkami

    31 min Łatwy
  • Żurek z wędzoną rybą

    Żurek z wędzoną rybą

    30 min Łatwy
  • Zupa krem z kalarepy

    Zupa krem z kalarepy

    1 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu