Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolorowa zupa wiosenna to prawdziwa gratka dla wielbicieli nowalijek. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Zupa wiosenna to same pyszności!
Przygotowanie
15 min
Step1
5 min
Warzywa oczyść i pokrój w słupki. Podsmaż na maśle w garnku około 5 minut i zalej litrem wody.
Step2
5 min
Zagotuj i dodaj 3 łyżki bulionu. Dodaj szpinak i gotuj przez 5 minut.
Step3
4 min
Dodaj koncentrat pomidorowy i śmietankę, delikatnie i dokładnie rozprowadź, doprowadź do wrzenia. Następnie wyłącz.
Step4
1 min
Na koniec dodaj posiekane zioła i dopraw do smaku.
Step1
z
4
Warzywa oczyść i pokrój w słupki. Podsmaż na maśle w garnku około 5 minut i zalej litrem wody.
Step2
z
4
Zagotuj i dodaj 3 łyżki bulionu. Dodaj szpinak i gotuj przez 5 minut.
Step3
z
4
Dodaj koncentrat pomidorowy i śmietankę, delikatnie i dokładnie rozprowadź, doprowadź do wrzenia. Następnie wyłącz.
Step4
z
4
Na koniec dodaj posiekane zioła i dopraw do smaku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0