Zupa wiosenna

(0)
15min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250  g
Kalarepa
150  g
Szparagi
1 
Marchewka
1 
Ziemniaki (małe)
2  łyżek
Masło
150  g
Szpinak świeży
1  łyżka
Koncentrat pomidorowy
50  g
Śmietana 18%
1  łyżeczka
Posiekany koperek
1  łyżka
Szczypiorek
1  łyżka
Szuszona natka pietruszki
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.73 g
Węglowodany
12.05 g
Tłuszcze
8.82 g
Wartość energetyczna
140.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kolorowa zupa wiosenna to prawdziwa gratka dla wielbicieli nowalijek. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Zupa wiosenna to same pyszności!
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Step1
5 min
Warzywa oczyść i pokrój w słupki. Podsmaż na maśle w garnku około 5 minut i zalej litrem wody.
Step2
5 min
Zagotuj i dodaj 3 łyżki bulionu. Dodaj szpinak i gotuj przez 5 minut.
Step3
4 min
Dodaj koncentrat pomidorowy i śmietankę, delikatnie i dokładnie rozprowadź, doprowadź do wrzenia. Następnie wyłącz.
Step4
1 min
Na koniec dodaj posiekane zioła i dopraw do smaku.
Zupa wiosenna

Step1 z 4

Warzywa oczyść i pokrój w słupki. Podsmaż na maśle w garnku około 5 minut i zalej litrem wody.

Zupa wiosenna

Step2 z 4

Zagotuj i dodaj 3 łyżki bulionu. Dodaj szpinak i gotuj przez 5 minut.

Zupa wiosenna

Step3 z 4

Dodaj koncentrat pomidorowy i śmietankę, delikatnie i dokładnie rozprowadź, doprowadź do wrzenia. Następnie wyłącz.

Zupa wiosenna

Step4 z 4

Na koniec dodaj posiekane zioła i dopraw do smaku.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika