
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
_944_531.jpg)
Zupa tajska z krewetkami
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Step1
20 minStep2
10 minStep3
3 minStep4
3 minStep5
10 minStep6
5 minStep7
1 min_744_419.jpg)
Step1 z 7
Krewetki rozmroź i przepłucz zimną wodą.
_744_419.jpg)
Step2 z 7
Cukinię, marchewkę, cebulę, imbir i czosnek oczyść i pokrój w cienkie paski. Papryczkę chili pozbaw pestek i posiekaj drobno.
_744_419.jpg)
Step3 z 7
Wrzuć pokrojoną cebulę, czosnek, imbir i papryczkę do garnka i przesmaż na odrobinie oleju.
_744_419.jpg)
Step4 z 7
Następnie dodaj marchewkę i cukinię. Przesmaż chwilę, po czym wlej do garnka 0,5 l wody i dodaj kostkę Rosół drobiowy Winiary.
_744_419.jpg)
Step5 z 7
Dokładnie wymieszaj i dodaj całą zawartość mleka kokosowego. Gotuj wszystko razem 10 minut, co jakiś czas mieszając.
_744_419.jpg)
Step6 z 7
Dodaj krewetki, zagotuj razem.
_744_419.jpg)
Step7 z 7
Rozlej do bulionówek i posyp posiekaną dymką.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0