Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt

×

Do rozgrzania nowy sezon ebook pdf

Zarejestruj się
Zupa tajska z krewetkami

Zupa tajska z krewetkami

(0)
52min
Łatwy
Kup składniki

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Cukinia
200  g
Marchewka
100  g
Cebula
30  g
Imbir starty
2  kawałków
Czosnek
1 
Papryczka chili
400  g
Mleko kokosowe
2  łyżek
Szczypiorek
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.54 g
Węglowodany
20.54 g
Tłuszcze
4.01 g
Wartość energetyczna
121.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szukasz inspiracji kulinarnych w tradycjach odległych kuchni świata? Z nami trafisz w dziesiątkę – proponujemy Ci przepis na zupę tajską z krewetkami tygrysimi lub królewskimi, cukinią, marchewką i szczypiorkiem – połączenie nieco egzotyczne, być może brzmiące dla niektórych ryzykownie – ale warte tego ryzyka! Idealną bazą do zupy tajskiej jest Rosół drobiowy WINIARY – tylko 1 kostka wystarczy, aby stworzyć zupę o orientalnym oraz wyrazistym smaku i znakomitym aromacie warzyw, który nie przemija z każdą łyżką. Przetestuj inny przepis na zupę z mlekiem kokosowym.
RecipeFull HTML Comp

Zainspiruj się również

  Śniadanie - pomysły. Co zrobić na śniadanie?   Pyszna kolacja - pomysły i przepisy

Przygotowanie

52 min
  • Krok 1

    20 min
    Krewetki rozmroź i przepłucz zimną wodą.
  • Krok 2

    10 min
    Cukinię, marchewkę, cebulę, imbir i czosnek oczyść i pokrój w cienkie paski. Papryczkę chili pozbaw pestek i posiekaj drobno.
  • Krok 3

    3 min
    Wrzuć pokrojoną cebulę, czosnek, imbir i papryczkę do garnka i przesmaż na odrobinie oleju.
  • Krok 4

    3 min
    Następnie dodaj marchewkę i cukinię. Przesmaż chwilę, po czym wlej do garnka 0,5 l wody i dodaj kostkę Rosół drobiowy Winiary.
  • Krok 5

    10 min
    Dokładnie wymieszaj i dodaj całą zawartość mleka kokosowego. Gotuj wszystko razem 10 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Krok 6

    5 min
    Dodaj krewetki, zagotuj razem.
  • Krok 7

    1 min
    Rozlej do bulionówek i posyp posiekaną dymką.
Zupa tajska z krewetkami

Krok 1 z 7

Krewetki rozmroź i przepłucz zimną wodą.

Zupa tajska z krewetkami

Krok 2 z 7

Cukinię, marchewkę, cebulę, imbir i czosnek oczyść i pokrój w cienkie paski. Papryczkę chili pozbaw pestek i posiekaj drobno.

Zupa tajska z krewetkami

Krok 3 z 7

Wrzuć pokrojoną cebulę, czosnek, imbir i papryczkę do garnka i przesmaż na odrobinie oleju.

Zupa tajska z krewetkami

Krok 4 z 7

Następnie dodaj marchewkę i cukinię. Przesmaż chwilę, po czym wlej do garnka 0,5 l wody i dodaj kostkę Rosół drobiowy Winiary.

Zupa tajska z krewetkami

Krok 5 z 7

Dokładnie wymieszaj i dodaj całą zawartość mleka kokosowego. Gotuj wszystko razem 10 minut, co jakiś czas mieszając.

Zupa tajska z krewetkami

Krok 6 z 7

Dodaj krewetki, zagotuj razem.

Zupa tajska z krewetkami

Krok 7 z 7

Rozlej do bulionówek i posyp posiekaną dymką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google Plus
lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy
)

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Kolacja
  • Kuchnia azjatycka
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Przystawka
  • Randka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z mango

    Polędwiczki wieprzowe w sosie z mango

    22 min Łatwy
  • Zupa z soczewicy na mleku kokosowym

    Zupa z soczewicy na mleku kokosowym

    1 godz 20 min Średni
  • Szybki wege ramen z boczniakami

    Szybki wege ramen z boczniakami

    35 min Łatwy
  • Ryż z sosem meksykańskim

    Ryż z sosem meksykańskim

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu