Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolkę namoczyć przez noc.
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Papryczkę chilli posiekać, usuwając pesteczki.
Papryki obrać – wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać masło, zeszklić na nim posiekane cebulę, czosnek oraz papryczkę chilli.
Dosypać słodką paprykę i kumin.
Następnie dodać pokrojoną paprykę i delikatnie podsmażyć.
Całość zalać bulionem, gotować na wolnym ogniu.
W międzyczasie w osobnym garnku ugotować namoczoną fasolkę.
Kiełbasę chorizo obrać, pokroić w plasterki i delikatnie podsmażyć na suchej patelni.
Kiedy warzywa zmiękną, dodać pomidory, kukurydzę, ugotowaną fasolę oraz chorizo.
Pogotować jeszcze przez ok. 10 minut.
Na zakończenie dodać posiekaną kolendrę.
Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0