Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie
40min
Łatwy
2
kostek
1
Młoda marchewka
1
Pietruszka
1
Kalarepka
1
Ziemniaki
150
g
Brokuły
2
łodyg
Seler naciowy
3
Zielone szparagi
100
g
Zielony groszek
1
łyżka
Koperek posiekany
trochę
Sól
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
4.2 g
Węglowodany
15.92 g
Tłuszcze
0.47 g
Wartość energetyczna
77.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Rosół przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
17 min
Warzywa oczyść i pokrój. Marchew, pietruszkę i seler w plasterki. Kalarepkę i ziemniaki w słupki, szparagi na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.
Krok 3
15 min
Do rosołu dodaj warzywa oprócz brokuła, gotuj 10 minut. Następnie dodaj brokuła, gotuj kolejne 5 minut. Zdejmij z ognia.
Krok 4
2 min
Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.
Krok 5
1 min
Do zupy możesz dodać śmietanę lub zagęścić zasmażką z mąki i masła.
Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie – nasz przepis to połączenie tradycyjnej kompozycji składników z pasją do gotowania ciekawych smacznych zup. Oprócz delikatnej marchewki, miękkich ziemniaczków i aromatycznej pietruszki znajdziesz tu pyszne brokuły, świeże zielone szparagi i naturalny groszek.
Wyrazistość w smaku i podkreślenie zapachu zapewni garść koperku, przyprawy i Rosół Drobiowy WINIARY. Zupę jarzynową możesz zagęścić śmietaną lub zasmażką oraz udekorować kleksem jogurtu naturalnego. Jarzynówkę możesz podawać z pajdami chrupkiego chleba.
Wyrazistość w smaku i podkreślenie zapachu zapewni garść koperku, przyprawy i Rosół Drobiowy WINIARY. Zupę jarzynową możesz zagęścić śmietaną lub zasmażką oraz udekorować kleksem jogurtu naturalnego. Jarzynówkę możesz podawać z pajdami chrupkiego chleba.
Komentarze 0