Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie – nasz przepis to połączenie tradycyjnej kompozycji składników z pasją do gotowania ciekawych smacznych zup. Oprócz delikatnej marchewki, miękkich ziemniaczków i aromatycznej pietruszki znajdziesz tu pyszne brokuły, świeże zielone szparagi i naturalny groszek.
Wyrazistość w smaku i podkreślenie zapachu zapewni garść koperku, przyprawy i Rosół Drobiowy WINIARY. Zupę jarzynową możesz zagęścić śmietaną lub zasmażką oraz udekorować kleksem jogurtu naturalnego. Jarzynówkę możesz podawać z pajdami chrupkiego chleba.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Rosół przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
17 min
Warzywa oczyść i pokrój. Marchew, pietruszkę i seler w plasterki. Kalarepkę i ziemniaki w słupki, szparagi na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.
Krok 3
15 min
Do rosołu dodaj warzywa oprócz brokuła, gotuj 10 minut. Następnie dodaj brokuła, gotuj kolejne 5 minut. Zdejmij z ognia.
Krok 4
2 min
Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.
Krok 5
1 min
Do zupy możesz dodać śmietanę lub zagęścić zasmażką z mąki i masła.
Krok 1
z
5
Rosół przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
z
5
Warzywa oczyść i pokrój. Marchew, pietruszkę i seler w plasterki. Kalarepkę i ziemniaki w słupki, szparagi na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.
Krok 3
z
5
Do rosołu dodaj warzywa oprócz brokuła, gotuj 10 minut. Następnie dodaj brokuła, gotuj kolejne 5 minut. Zdejmij z ognia.
Krok 4
z
5
Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.
Krok 5
z
5
Do zupy możesz dodać śmietanę lub zagęścić zasmażką z mąki i masła.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0