Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie
Dodaj do CookBook

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
1 
Młoda marchewka
1 
Pietruszka
1 
Kalarepka
1 
Ziemniaki
150  g
Brokuły lub kalafior
2  łodyg
Seler naciowy (opcjonalnie)
3 
Zielone, opcjonalnie białe szparagi, można zastąpić 150 g fasolki szparagowej
100  g
Groszek (świeży lub mrożony)
1  łyżka
Koperek, szczypiorek lub inna zielenina
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.5 g
Wartość energetyczna
92.7 kcal
Tłuszcze
0.5 g
Białko
4.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie – nasz przepis to połączenie tradycyjnej kompozycji składników z pasją do gotowania ciekawych smacznych zup. Oprócz delikatnej marchewki, miękkich ziemniaczków i aromatycznej pietruszki znajdziesz tu pyszne brokuły, świeże zielone szparagi i naturalny groszek.

Wyrazistość w smaku i podkreślenie zapachu zapewni garść koperku, przyprawy i Rosół Drobiowy WINIARY. Zupę jarzynową możesz zagęścić śmietaną lub zasmażką oraz udekorować kleksem jogurtu naturalnego. Jarzynówkę możesz podawać z pajdami chrupkiego chleba.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Rosół przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 2

    17 min
    Warzywa oczyść i pokrój. Marchew, pietruszkę i seler w plasterki. Kalarepkę i ziemniaki w słupki, szparagi na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.
  • Krok 3

    15 min
    Do rosołu dodaj warzywa oprócz brokuła, gotuj 10 minut. Następnie dodaj brokuła, gotuj kolejne 5 minut. Zdejmij z ognia.
  • Krok 4

    2 min
    Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.
  • Krok 5

    1 min
    Do zupy możesz dodać śmietanę lub zagęścić zasmażką z mąki i masła.
Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 1 z 5

Rosół przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 2 z 5

Warzywa oczyść i pokrój. Marchew, pietruszkę i seler w plasterki. Kalarepkę i ziemniaki w słupki, szparagi na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 3 z 5

Do rosołu dodaj warzywa oprócz brokuła, gotuj 10 minut. Następnie dodaj brokuła, gotuj kolejne 5 minut. Zdejmij z ognia.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 4 z 5

Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 5 z 5

Do zupy możesz dodać śmietanę lub zagęścić zasmażką z mąki i masła.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w błonnik
  • Dodatek
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Rodzinny posiłek
  • Wegańskie
  • Zima
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    32 min Łatwy
  • Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    1 godz 4 min Średni
  • Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu