Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Młoda marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1 
Kalarepa
1 
Ziemniaki
150 g
Brokuł
2 łodyg
Seler naciowy
3 
Szparagi
100 g
Zielony groszek
1 łyżka
Koperek posiekany
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
4.65 g
Węglowodany
16.81 g
Tłuszcze
1.66 g
Wartość energetyczna
92.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
2 min
Rosół przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Warzywa oczyść i pokrój. Marchew, pietruszkę i seler w plasterki. Kalarepkę i ziemniaki w słupki, szparagi na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.
Krok 3
15 min
Do rosołu dodaj warzywa oprócz brokuła, gotuj 10 minut. Następnie dodaj brokuła, gotuj kolejne 5 minut. Zdejmij z ognia.
Krok 4
2 min
Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.
Krok 5
1 min
Do zupy możesz dodać śmietanę lub zagęścić zasmażką z mąki i masła.
Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 1 z 5

Rosół przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 2 z 5

Warzywa oczyść i pokrój. Marchew, pietruszkę i seler w plasterki. Kalarepkę i ziemniaki w słupki, szparagi na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 3 z 5

Do rosołu dodaj warzywa oprócz brokuła, gotuj 10 minut. Następnie dodaj brokuła, gotuj kolejne 5 minut. Zdejmij z ognia.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 4 z 5

Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 5 z 5

Do zupy możesz dodać śmietanę lub zagęścić zasmażką z mąki i masła.


Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie – nasz przepis to połączenie tradycyjnej kompozycji składników z pasją do gotowania ciekawych smacznych zup. Oprócz delikatnej marchewki, miękkich ziemniaczków i aromatycznej pietruszki znajdziesz tu pyszne brokuły, świeże zielone szparagi i naturalny groszek.

Wyrazistość w smaku i podkreślenie zapachu zapewni garść koperku, przyprawy i Rosół Drobiowy WINIARY. Zupę jarzynową możesz zagęścić śmietaną lub zasmażką oraz udekorować kleksem jogurtu naturalnego. Jarzynówkę możesz podawać z pajdami chrupkiego chleba.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika