Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

(0)
40min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Młoda marchewka
1 
Pietruszka
1 
Kalarepka
1 
Ziemniaki
150  g
Brokuły lub kalafior
2  łodyg
Seler naciowy (opcjonalnie)
3 
Zielone, opcjonalnie białe szparagi, można zastąpić 150 g fasolki szparagowej
100  g
Groszek (świeży lub mrożony)
1  łyżka
Koperek, szczypiorek lub inna zielenina
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.46 g
Węglowodany
19.45 g
Tłuszcze
0.49 g
Wartość energetyczna
92.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
5 min
Rosół przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
17 min
Warzywa oczyść i pokrój. Marchew, pietruszkę i seler w plasterki. Kalarepkę i ziemniaki w słupki, szparagi na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.
Krok 3
15 min
Do rosołu dodaj warzywa oprócz brokuła, gotuj 10 minut. Następnie dodaj brokuła, gotuj kolejne 5 minut. Zdejmij z ognia.
Krok 4
2 min
Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.
Krok 5
1 min
Do zupy możesz dodać śmietanę lub zagęścić zasmażką z mąki i masła.
Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 1 z 5

Rosół przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 2 z 5

Warzywa oczyść i pokrój. Marchew, pietruszkę i seler w plasterki. Kalarepkę i ziemniaki w słupki, szparagi na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 3 z 5

Do rosołu dodaj warzywa oprócz brokuła, gotuj 10 minut. Następnie dodaj brokuła, gotuj kolejne 5 minut. Zdejmij z ognia.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 4 z 5

Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Krok 5 z 5

Do zupy możesz dodać śmietanę lub zagęścić zasmażką z mąki i masła.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie – nasz przepis to połączenie tradycyjnej kompozycji składników z pasją do gotowania ciekawych smacznych zup. Oprócz delikatnej marchewki, miękkich ziemniaczków i aromatycznej pietruszki znajdziesz tu pyszne brokuły, świeże zielone szparagi i naturalny groszek.

Wyrazistość w smaku i podkreślenie zapachu zapewni garść koperku, przyprawy i Rosół Drobiowy WINIARY. Zupę jarzynową możesz zagęścić śmietaną lub zasmażką oraz udekorować kleksem jogurtu naturalnego. Jarzynówkę możesz podawać z pajdami chrupkiego chleba.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha