Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zimowa sałatka z papryką i pieczarkami

0
235 min
Łatwy

Składniki

-
7 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Pieczarki
1 kg
Papryka czerwona
1 kg
Cebula
0.5 łyżka
Sól
1 l
Woda
200 ml
Ocet
160 g
Cukier
5 
Ziele angielskie mielone
3 
Liść laurowy
0.5 łyżka
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
1508.65 kcal
Węglowodany
52.72 g
Białko
7.44 g
Tłuszcze
1.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

235 min
Krok 1
190 min
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Cebulę siekamy w kosteczkę, razem z papryką solimy i odstawiamy na 3 godziny.
Krok 2
15 min
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą i obgotowujemy około 10 minut.
Krok 3
5 min
Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Zagotowujemy. Do wrzącej zalewy wrzucamy odciśniętą paprykę z cebulą. Gotujemy 5 minut.
Krok 4
25 min
Następnie dodajemy pieczarki i znów gotujemy 5 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.
Zimowa sałatka z papryką i pieczarkami

Krok 1 z 4

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Cebulę siekamy w kosteczkę, razem z papryką solimy i odstawiamy na 3 godziny.

Zimowa sałatka z papryką i pieczarkami

Krok 2 z 4

Pieczarki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą i obgotowujemy około 10 minut.

Zimowa sałatka z papryką i pieczarkami

Krok 3 z 4

Składniki: Woda, Ocet, Cukier, Ziele angielskie mielone, Liść laurowy, Sól

Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Zagotowujemy. Do wrzącej zalewy wrzucamy odciśniętą paprykę z cebulą. Gotujemy 5 minut.

Zimowa sałatka z papryką i pieczarkami

Krok 4 z 4

Następnie dodajemy pieczarki i znów gotujemy 5 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.

Zimowa sałatka z papryką i pieczarkami to mieszanka kolorowych papryk z pieczarkami i cebulą. Wszystkie składniki gotujemy, wkładamy do słoików, pasteryzujemy i... odkładamy na zimę, kiedy sezon na świeże warzywa już dawno za nami. Zimowa sałatka z papryką i pieczarkami idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika