Zimowa sałatka z papryką i pieczarkami
235min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.44 g
Węglowodany
52.72 g
Tłuszcze
1.1 g
Wartość energetyczna
1508.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
235 min
Krok 1
190 min
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Cebulę siekamy w kosteczkę, razem z papryką solimy i odstawiamy na 3 godziny.
Krok 2
15 min
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą i obgotowujemy około 10 minut.
Krok 3
5 min
Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Zagotowujemy. Do wrzącej zalewy wrzucamy odciśniętą paprykę z cebulą. Gotujemy 5 minut.
Krok 4
25 min
Następnie dodajemy pieczarki i znów gotujemy 5 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.
Zimowa sałatka z papryką i pieczarkami to mieszanka kolorowych papryk z pieczarkami i cebulą. Wszystkie składniki gotujemy, wkładamy do słoików, pasteryzujemy i... odkładamy na zimę, kiedy sezon na świeże warzywa już dawno za nami. Zimowa sałatka z papryką i pieczarkami idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu.
Komentarze 0