Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zimowa granola do zupy mlecznej to świetny pomysł na zdrowe i pyszne fit śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Dlaczego jest lepsza, niż jakakolwiek granola ze sklepu? Będzie w niej wszystko to, co lubimy najbardziej – suszone plasterki jabłka, rodzynki,
ekspandowane ziarna zbóż. Dodajmy do niej garść suszonych jagód goji lub żurawiny, a dostarczy nam dużą dawkę witaminy C. Zimowa granola do zupy mlecznej i owocowe musli to obowiązkowe pozycje w moim śniadaniowym menu. Smacznego!
Przygotowanie
68 min
Krok 1
5 min
Orzechy włoskie grubo siekamy, w misce mieszamy wszystkie sypkie składniki poza suszonymi owocami.
Krok 2
40 min
Dodajemy miód, mieszamy, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 st, pieczemy do zrumienienia (ok. pół godziny lub dłużej), od czasu do czasu lekko mieszamy granolę, aby równomiernie się przyrumieniła.
Krok 3
20 min
Kiedy granola przestygnie, delikatnie łamiemy ją na mniejsze kawałki, dodajemy suszone owoce.
Krok 4
3 min
Granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Podajemy z mlekiem, jogurtem.
Krok 1
z
4
Orzechy włoskie grubo siekamy, w misce mieszamy wszystkie sypkie składniki poza suszonymi owocami.
Krok 2
z
4
Dodajemy miód, mieszamy, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 st, pieczemy do zrumienienia (ok. pół godziny lub dłużej), od czasu do czasu lekko mieszamy granolę, aby równomiernie się przyrumieniła.
Krok 3
z
4
Kiedy granola przestygnie, delikatnie łamiemy ją na mniejsze kawałki, dodajemy suszone owoce.
Krok 4
z
4
Granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Podajemy z mlekiem, jogurtem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0