Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zimowa granola do zupy mlecznej
Zimowa granola do zupy mlecznej
Zimowa granola do zupy mlecznej
Zimowa granola do zupy mlecznej
Dodaj do CookBook

Zimowa granola do zupy mlecznej

(0)
1 godz 8 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  szklanek
Płatki owsiane
0.25  szklanka
Orzechy włoskie
0.25  szklanka
Migdały w słupach lub płatkach
0.25  szklanka
Siemię lniane
0.25  szklanka
Słonecznik łuskany niesolony
1  szczypta
Sól
5  łyżek
Płynny miód (lub skrystalizowany po wcześniejszym podgrzaniu)
3  łyżek
Brązowy cukier
1  szklanka
Suszone owoce (rodzynki, jabłko, kokos w płatkach, owoce żurawiny)
2  łyżek
Syrop z agawy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
37.3 g
Wartość energetyczna
233.5 kcal
Tłuszcze
9.8 g
Białko
4.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Zimowa granola do zupy mlecznej to świetny pomysł na zdrowe i pyszne fit śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Dlaczego jest lepsza, niż jakakolwiek granola ze sklepu? Będzie w niej wszystko to, co lubimy najbardziej – suszone plasterki jabłka, rodzynki, ekspandowane ziarna zbóż. Dodajmy do niej garść suszonych jagód goji lub żurawiny, a dostarczy nam dużą dawkę witaminy C. Zimowa granola do zupy mlecznej i owocowe musli to obowiązkowe pozycje w moim śniadaniowym menu. Smacznego!

Przygotowanie

68 min
  • Krok 1

    5 min
    Orzechy włoskie grubo siekamy, w misce mieszamy wszystkie sypkie składniki poza suszonymi owocami.
  • Krok 2

    40 min
    Dodajemy miód, mieszamy, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 st, pieczemy do zrumienienia (ok. pół godziny lub dłużej), od czasu do czasu lekko mieszamy granolę, aby równomiernie się przyrumieniła.
  • Krok 3

    20 min
    Kiedy granola przestygnie, delikatnie łamiemy ją na mniejsze kawałki, dodajemy suszone owoce.
  • Krok 4

    3 min
    Granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Podajemy z mlekiem, jogurtem.
Zimowa granola do zupy mlecznej

Krok 1 z 4

Orzechy włoskie grubo siekamy, w misce mieszamy wszystkie sypkie składniki poza suszonymi owocami.

Zimowa granola do zupy mlecznej

Krok 2 z 4

Dodajemy miód, mieszamy, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 st, pieczemy do zrumienienia (ok. pół godziny lub dłużej), od czasu do czasu lekko mieszamy granolę, aby równomiernie się przyrumieniła.

Zimowa granola do zupy mlecznej

Krok 3 z 4

Kiedy granola przestygnie, delikatnie łamiemy ją na mniejsze kawałki, dodajemy suszone owoce.

Zimowa granola do zupy mlecznej

Krok 4 z 4

Granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Podajemy z mlekiem, jogurtem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Domowa herbata zimowa

    Domowa herbata zimowa

    11 min Łatwy
  • Zimowa sałatka z papryką i pieczarkami

    Zimowa sałatka z papryką i pieczarkami

    3 godz 55 min Średni
  • Zupa na wynos – zimowa jarzynowa z grzaneczkami

    Zupa na wynos – zimowa jarzynowa z grzaneczkami

    45 min Łatwy
  • Zupa zimowa z mrożonych warzyw i kaszą gryczaną

    Zupa zimowa z mrożonych warzyw i kaszą gryczaną

    39 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu