Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Żeberka duszone w winie czerwonym
Dodaj do CookBook

Żeberka duszone w winie czerwonym

(0)
9 godz 49 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JoannaJoannaJoanna
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
żeberka wołowe
200  ml
Czerwone wino
1 
Por (biała część)
4  ząbków
Czosnek
2 
Liść laurowy
1  szczypta
Tymianek
1  łyżka
Oliwa z oliwek
2  łyżek
Ocet balsamiczny
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny
2  szklanek
Woda
1  kg
Ziemniaki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33.4 g
Wartość energetyczna
581.5 kcal
Tłuszcze
32.4 g
Białko
35.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Żeberka duszone w czerwonym winie to potrawa wykwintna, która świetnie nadaje się na szykowny obiad lub kolację. Wino, jakie wybierzemy, powinno być czerwone i półwytrawne, ponieważ takie najlepiej wzbogaci smak mięsa. Dodajmy przyprawy, które wzmocnią aromat potrawy. Końcowy efekt będzie zdumiewający! Pycha!

Przygotowanie

589 min
  • Krok 1

    3 min
    W dużej misce wymieszać wino z cebulą, czosnkiem, tymiankiem, liściem laurowym, solą i pieprzem.
  • Krok 2

    5 min
    Dodać żeberka i dobrze wymieszać, aby pokryły się marynatą.
  • Krok 3

    480 min
    Wstawić do lodówki na całą noc.
  • Krok 4

    5 min
    Żeberka wyjąć z marynaty, przełożyć na patelnię i zrumienić na oliwie na dużym ogniu, smażąc przez kilka minut.
  • Krok 5

    5 min
    Dodać przecedzoną marynatę, w której leżały żeberka.
  • Krok 6

    90 min
    Dodać ocet. Zalać wodą i dusić do miękkości.
  • Krok 7

    1 min
    Podawać z ziemniaczkami i z czerwonym wytrawnym winem.
Żeberka duszone w winie czerwonym

Krok 1 z 7

W dużej misce wymieszać wino z cebulą, czosnkiem, tymiankiem, liściem laurowym, solą i pieprzem.

Żeberka duszone w winie czerwonym

Krok 2 z 7

Dodać żeberka i dobrze wymieszać, aby pokryły się marynatą.

Żeberka duszone w winie czerwonym

Krok 3 z 7

Wstawić do lodówki na całą noc.

Żeberka duszone w winie czerwonym

Krok 4 z 7

Żeberka wyjąć z marynaty, przełożyć na patelnię i zrumienić na oliwie na dużym ogniu, smażąc przez kilka minut.

Żeberka duszone w winie czerwonym

Krok 5 z 7

Dodać przecedzoną marynatę, w której leżały żeberka.

Żeberka duszone w winie czerwonym

Krok 6 z 7

Dodać ocet. Zalać wodą i dusić do miękkości.

Żeberka duszone w winie czerwonym

Krok 7 z 7

Podawać z ziemniaczkami i z czerwonym wytrawnym winem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Soczyste żeberka

    Soczyste żeberka

    1 godz 12 min Łatwy
  • Kwaśnica po góralsku na żeberkach

    Kwaśnica po góralsku na żeberkach

    43 min Łatwy
  • Żeberka z papryką

    Żeberka z papryką

    1 godz 25 min Łatwy
  • Zupa z młodej kapusty na żeberkach

    Zupa z młodej kapusty na żeberkach

    1 godz 32 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu