Jesteś fanem/fanką kuchni świata i szukasz przepisów, które urozmaicą Twoje menu? Mamy coś w sam raz dla miłośników azjatyckiej kuchni, a dokładniej – mamy pomysł na aromatyczną, pikantną wołowinę po syczuańsku. Chcesz wiedzieć, jak ją przygotować? Zobacz nasz przepis na to danie.
Wołowina smażona po syczuańsku niebanalny obiad dla fanów kuchni świata
Domowa wołowina po syczuańsku to pomysł na szybki obiad w stylu stir-fry, czyli „mieszaj i smaż” (bo właśnie tak tłumaczy się technikę, którą przygotowuje się wiele azjatyckich dań). W ten sposób błyskawicznie możesz przygotować ulubione mięso i warzywa w aromatycznym sosie. Sekretem gotowania techniką stir-fry jest wysoka temperatura oleju w woku lub na patelni oraz ciągłe mieszanie wszystkich składników, aż do połączenia się smaków.
W tym przepisie możesz też wykorzystać inne mięso wołowe, ale polędwica będzie najdelikatniejsza i nie będzie wymagała zbyt długiego czasu smażenia. Warzywa też możesz dopasować do tego, co lubisz albo wykorzystać to, co akurat masz pod ręką. Gotową wołowinę po syczuańsku podawaj z ryżem oraz z sałatką z chrupiących, świeżych warzyw.
Masz chęć na coś smacznego? Jeśli tak, musisz spróbować tego pikantnego, chińskiego dania według naszego przepisu. Smacznego!
Komentarze 0