Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka kurze oraz przepiórcze ugotuj na twardo i odstaw do wystygnięcia.
1/3 główki brokuła podziel na różyczki i włóż do osolonego wrzątku na 5 minut. Również odstaw do wystygnięcia.
Pieczarki opłucz, osusz, pokrój w półplasterki. Następnie usmaż na rozgrzanej, suchej patelni (bez tłuszczu), doprawiając do smaku solą i pieprzem. Smaż, aż cała woda z pieczarek odparuje. Odstaw do wystygnięcia.
Brokuła podziel na nieduże kawałeczki i ułóż na dnie miski.
Pokrój na drobną kostkę szynkę i ułóż na warstwie brokuła.
Oddziel żółtka od białek ugotowanych kurzych jaj, rozdrobnij i ułóż na warstwie szynki. Dopraw tę warstwę solą i pieprzem do smaku.
Na warstwie żółtek delikatnie wyłóż i rozprowadź Sos czosnkowy WINIARY.
Kolejną warstwą będą wystudzone smażone pieczarki.
Zetrzyj na tarce białka jaj kurzych i ułóż jako ostatnią warstwę.
Sałatkę udekoruj połówkami przepiórczych jaj. Wierzch posyp delikatnie solą i pieprzem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 1