Szarlotka z olejem
50min
Łatwy
2
łyżeczek
4
Jajka
1
szklanka
Cukier
1
kg
1.5
szklanek
Mąka pszenna
0.5
szklanka
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
5.11 g
Węglowodany
52.24 g
Tłuszcze
14.75 g
Wartość energetyczna
354.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Jajka miksujemy i dodajemy cukier nadal miksując. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i olej, nadal miksujemy.
Krok 2
8 min
Jabłka obieramy i kroimy w kostke dodajemy do ciasta.
Krok 3
2 min
Ciasto wylewamy na tortownice wyłozoną papierem do piecznia.
Krok 4
35 min
Pieczemy 35 minut w 180 stopniach.
Przepis na bardzo prostą szarlotkę – jej przygotowanie zajmie Ci zaledwie 10 min, a pieczenie kolejnych 35 minut. Jak szybko przyrządzić szarlotkę? Zmiksuj jajka z cukrem, mąką, Proszkiem do pieczenia WINIARY i olejem, a następnie do masy dodaj pokrojone w kostkę jabłka. Całość wylej na tortownicę i piecz w 180 stopniach. Szarlotka z olejem to ciasto idealne w sytuacji, gdy z wizytą wpadną niezapowiedziani goście.
Komentarze 0